Gouda, 21 mei 2013

De politie is vanochtend even na 11:00 in grote getale uitgerukt naar de Lekkenburg in Gouda voor een overval op een juwelier in winkelcentrum Bloemendaal. De verdachten zouden gevlucht zijn in een grijze Peugeot.

Getuigen hadden gezien dat de verdachten waren weggereden in een grijze Peugeot. Door zeer snel en kordaat optreden van de politie kon het voertuig tot stoppen worden gedwongen op de Goudse Poort in Gouda. Direct werd de hele Goudse Poort hermetisch afgezet en werd een zogenoemde uitpraatprocedure gestart. Een uitpraatprocedure houdt in dat (mogelijk) gewapende verdachten uit een voertuig worden ‘gepraat’ terwijl enkele agenten in dit geval het vuurwapen op de auto gericht hebben. De aanhouding kunt u zien in een video hieronder.

De politie is bij de juwelier een onderzoek gestart met onder andere de technische recherche. Hierbij werd ook een politiehond ingezet die buiten naar sporen zocht. Ook werden twee ambulances gealarmeerd, bij de overval was geschoten. Niemand werd geraakt maar een vrouw in de winkel raakte gewond nadat zij hard door de overvallers op haar hoofd werd geslagen. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. Uiteindelijk zijn er vier verdachten aangehouden.

Ondanks de aanhoudingen zoekt de politie nog getuigen, was u voor 11:00 in het winkelcentrum of heeft u in de afgelopen dagen iets opvallends gezien in of rond winkelcentrum Bloemendaal, zag u de vluchtauto rijden of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek neem dan contact op met Recherche Gouda via 0900-8844.

Foto’s: Marco van Bemmel

Video: Raymond Rebel (mobiele kwaliteit)

Video 2: Youtubekanaal: Freek280886 (mobiele kwaliteit)

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meld een fout »

12 reacties op “Overval bij juwelier in winkelcentrum Bloemendaal in Gouda”

 • Esha zegt:

  Tsss, wat een gekte toch weer. Bedankt voor het “mooie” videofilmpje.

 • Laura zegt:

  Snel te pakken gekregen, complimentje voor de politie eenheid!

 • darinca zegt:

  Het gaat wel weer lekker goed hier in gouda
  * Schietpartij
  * steekpartij
  * iemand in de Vik
  * en nu weer overval

  Gouda waar blijven jullie met jullie verstand!!!

  Ps : Mooi Filmpje !!

 • goudsegerrit zegt:

  daarom zeggen ze altjd hier gouda leeft.

 • bewoonster Lekkenburg zegt:

  Wil wel even benoemen dat ik de man van de visboer echt de held van de dag vind! Hij is achter de overvallers aan naar binnen gegaan om zijn buurvrouw te hulp te schieten.

 • Sjaak zegt:

  Beste Darinca,

  waarom nou juist weer zo negatief?? Het wordt toch opgelost??En nu beweer je dat elke gouwenaar slecht is??

  In grote steden is dit nog erger… Dit is nog eens goed werk, weer een zaak opgelost door snel handelen, pluim. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Positieve punten mogen ook wel eens benoemd worden!!

 • Tiana zegt:

  Weer goed werk toppie voor het snelle optreden,
  Hoop dat het met de mevrouw goed gaat…

 • 0182 zegt:

  in 1 maand tijd; schietpartij oosterwei, steekpartij andel , gewapende turkse bende in bloemendaal die een jongen hebben ontvoerd, man steekt zichzelf in brand , overval supermarkt hoogvliet en nu weer overvalletje op een juwelier.

 • Nicole zegt:

  Ja pluim voor de visboer die terwijl hij vis stond te bakken een paar gasten binnen zag komen die bivakmutsen over hun hoofden trokken, hij twijfelde geen moment en riep 112 te bellen terwijl hij er achteraan ging en zelf ook een klap op het hoofd heeft gekregen. Dit heb ik uit zijn eigen mond gehoord om 12.10 uur. Gelukkig zijn er nog mensen die elkaar willen helpen, zonder na te denken wat eventuele gevolgen zouden kunnen zijn. Beterschap voor de dame van de juwelier.

 • goudsegerrit zegt:

  dat is zeker een pluim waard voor de visboer, zullen we hem een lekkerbekkie gaan geven?

 • Nicole zegt:

  Nou goudsegerrit: Een goudvis lijkt me een beter idee!!! :)

 • goudsegerrit zegt:

  je hebt gelijk hoor nicole, was ook maar een grapje, heel veel lof voor deze man.

Plaats een reactie


Zoeken naar berichten
@112HM twitter