NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Deze avond werden de politie en de ambulancedienst gealarmeerd voor een voertuig dat te water was geraakt aan de Groenendijk in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Bij aankomst van de politie en ambulancedienst kwamen zij de bestuurder van het te water geraakte voertuig tegen. De bestuurder werd opgevangen maar deze maakte een verwarde indruk waardoor het voor de politie niet zeker was of er meer personen in het voertuig aanwezig waren, deze lag immers op de kop volledig onder water. De politie schakelde voor de zekerheid de brandweer in welke met veel materieel ter plaatse kwam, ook de brandweer uit de regio Rotterdam-Rijnmond kwam ter plaatse. Een duikteam uit Hollands Midden en een duikteam uit Rotterdam-Rijnmond gingen te water op zoek naar eventuele slachtoffers.

Na een tijd in het water gezocht te hebben, hebben de duikers geen andere slachtoffers aangetroffen. De duikers hebben een touw bevestigd aan het voertuig zodat de berger deze uit het water kan halen en bergen. Toen dit gebeurd was kon men gaan inpakken en retour. De Groenendijk is enige tijd afgesloten geweest.

Foto’s: Lars van der Toorn & Franklin Coenen

Cookievoorkeuren wijzigen