Vier kinderen gewond na aansteken vuurwerk Pretorialein Gouda

Gouda, 1 januari 2012

Om tien voor drie werden meerdere ambulances en politie eenheden opgeroepen om naar het Pretoriaplein in Gouda te gaan. Een half uur later werd ook de brandweer opgeroepen om naar dit zelfde adres te komen.

Ter plaatse waren er vier kinderen geweest die vuurwerk aan wilde steken. Vlak na het aansteken kwam het vuurwerk tot ontbranding en ontstond er een steekvlam waardoor de vier kinderen gewond zijn geraakt. Eén van de kinderen is zo dusdanig gewond geraakt aan gezicht en ogen dat deze naar een ziekenhuis in Rotterdam is gebracht. De andere kinderen zijn met brandwonden en oogletsel naar het Bleulandziekenhuis in Gouda gebracht. De brandweer was opgeroepen om het pleintje schoon te spuiten maar heeft de klus overgedragen aan de gemeente.

Hoe ernstig het letsel is bij de slachtoffertjes is bij ons niet bekend.

Foto’s: Guido van Waas

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

4 Reacties

  1. tash

    moest er een keer van komen, hoe moeilijk is het voor de ouders om te waarschuwen GEEN AFGESTOKEN vuurwerk meer aan te steken??

  2. Ikke

    Hoe moeilijk is het om je eigen vuurwerk rommel OP TE RUIMEN?? Van kinderen kun je niet verwachten dat ze van zoiets interessants afblijven.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten