Grote brand bij kamerverhuur Gouderaksedijk Gouda

Gouda, 11 Januari 2012

Vanmorgen vroeg rond half vijf werden diverse brandweer voertuigen opgeroepen naar de Gouderaksedijk te gaan voor een woningbrand. Binnen vier minuten werd er opgeschaald naar grote brand, kort daarop werd ook GRIP 1 gegeven waarop het communicatie materieel werd opgeroepen. Ook werd de traumahelikopter uit Rotterdam gevraagd ter plaatse te komen.

Ter plaatse sloegen de vlammen uit het dak. Doordat het een gebouw was waar kamers werden verhuurd, moesten veel mensen hun woning verlaten. Door het snelle optreden van de brandweer was de brand snel geblust. De traumahelikopter is wel ter plaatse geweest, maar is niet aan de grond gezet. Er was ook sprake van vermissing en gewonden, maar hier is verder niets over bekend. Inmiddels heeft de gemeente Gouda laten weten dat er geen vermissing is geweest en geen gewonden zijn gevallen.

Foto’s: Rob de Jong & Rens de Haan

Video: Guido van Waas

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

8 Reacties

 1. Remco F. Gerritsen

  Erg mooie foto’s. Dat de brand zo heftig was:O

  Gelukkig geen slachtoffers, dierlijk of menselijk:)

  Eerste grote melding in Gouda dit jaar. Nu al:O

 2. Henri

  Mooie foto’s & video ook complimenten voor de fotografen dat ze ondanks het dat het half 5 is toch zo snel ter plaatse zijn om de aanrijdende voertuigen te filmen complimenten daarvoor

  M.V.G Henri Lindhout

 3. Rens de Haan

  Beste Wadinxvener,

  Er bestaat een groot vermoeden van brandstichting omdat er tijdens de brand mannen wegrende bij het pand vandaan, de recherche is nog altijd met onderzoek bezig naar de brand. Dan vraag ik me af hoe u al weet dat het om een wasmachine gaat?

  Met vriendelijke groet,

  Rens de Haan
  Webmaster 112HM.nl

 4. waddinxvener

  familielid is eigenaar van het pand, die vertelde smorgens dat het zeer waarschijnlijk kwam door een wasmachine.

 5. Danielle Heus

  Als eerste complimenten voor de foto’s en het geschreven stuk.Het is helaas aangestoken en er is meer schade dan eerst ingeschat werd.Hoe ik dat weet?Ik ben de Dochter van de eigenaars.Ik weet wat een ellende zoiets kan geven en heb ook diep Respect voor mijn Ouders en medebewoners.

  Met Vriendelijke Groet,

  Danielle Heus

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten