Grote alcoholcontrole Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel, 14 / 15 januari 2012

In Nieuwerkerk aan den IJssel werd vanaf zaterdag avond tien uur tot in de vroege uurtjes van zondagochtend een alcoholcontrole gehouden. Op de twee belangrijke wegen naar Nieuwerkerk toe, de Schielandweg en de Hoofdweg, moesten bestuurders blazen.

Bij een aantal bestuurders pakte de test negatief uit. Aan de hoogte van het aantal ‘Ugl’ (Uitgeademde Lucht = percentage alcohol)  afhankelijk kregen zij een tijdelijk rijverbod van enkele uren en als het percentage niet veel te hoog was konden zij gelijk de boete meenemen. Bestuurders, voor wie de test positief uitpakte, kregen als beloning de Bob sleutelhanger. Sommige bestuurders, die positief bliezen, kregen een aantal vragen van het Rijkswaterstaat, dit waren vragen als: ,, Hoe oud bent u?” en ,, Hoelang bent u al in het bezit van uw rijbewijs?” Zodra er een politiebericht is, zal dat worden ingevoegd in dit bericht. Bij deze actie werd er samengewerkt tussen politie Hollands-Midden en Rotterdam-Rijnmond.

Foto’s: Michael de Man, Robert van der Slikke & Jasper van Reenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

1 Reactie

  1. Uggeltje

    ‘µg/l’ (vaak foutief weergegeven als ‘ugl’) staat voor ‘microgram per liter’. Wanneer een persoon moet blazen in een analyse-apparaat, om alcoholgebruik vast te kunnen stellen, wordt dus het aantal microgram alcohol per liter uitgeademde lucht gemeten.
    De afkorting die dus in het bovenstaande artikel gebruikt wordt, is onjuist.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten