Spoor van vernielingen Kadebuurt Gouda

Gouda, 15 januari 2012

De gemeenschappelijk meldkamer werd op zondagmorgen omstreeks vijf uur overspoeld met telefoontjes van geschrokken buurt bewoners die een persoon door de straten zagen lopen met een breekijzer. De slachtoffers werden wakker van harde klappen en zagen tot hun verbijstering dat ruiten van auto’s en huizen in grote mate vernield werden. Alles wat de persoon in kwestie tegen kwam, hakte hij op in met zijn breekijzer.

Vanaf de Noodhoven van Goorstraat begonnen de vernielingen en was geen ruit veilig, hierna liep hij de derde kade waar ook direct de voor- en achteruit van een auto er werd uit geslagen. Ook de rest van de auto’s en woningen in de Derde kade waren niet veilig. Hierna liep de persoon de 1e Hieronymus van Alphenstraat in en sloeg ook daar weer in het rond. De massaal gealarmeerde politie heeft de verdachte uiteindelijk op de 1e Hieronymus van Alphenstraat ingesloten en aangehouden. Hij zit nog altijd vast op het politie bureau.

De persoon op de foto gaf toestemming hem herkenbaar in beeld te brengen.

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, maar wellicht wel iets hebben wat van belang kan zijn worden verzocht contact op te nemen met de politie in Gouda op 0900-8844

Foto’s: Rens de Haan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

3 Reacties

 1. Ricardo

  Gewoon te gek voor woorden dat er mensen zijn die.uit het niets alles zomaar kapot maken opsluiten zoude ze.moeten doen en alles laten betalen

 2. Marjolein

  Waar is dat nou weer goed voor, ze weten uit verveling niet meer wat ze moeten doen, dus vernielen ze de boel maar. Verniel je eigen spul zou ik zeggen, maar blijf van andersmans spullen af!

 3. Bewoner NvGoorstraat

  t moet niet gekker worden hier in de Kadebuurt.
  Wat drijft iemand tot zo’n aanval. Triest heel triest!
  Ook de kinderen in de buurt worden angstig van de afgelopen gebeurtenissen in de Kadebuurt.
  Hopelijk wordt het de komende tijd gewoon lekker veilig en rustig in de buurt!

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten