Overval met gijzeling omgeving Karperlaan Bodegraven

Bodegraven, 21 januari 2012

De politie kreeg op zaterdagochtend een melding binnen dat er iemand was overvallen in de omgeving van de Karperlaan in Bodegraven.

Een koerier was in de wijk en werd ineens door iemand bedreigd met een vuurwapen. Vervolgens werden er rondjes door de wijk heengereden, alsof de dader onbekend was op die plek. Toen de koerier kans zag om uit te stappen, heeft hij dat ook gelijk gedaan. Hij heeft bij een woning aangebeld waarop gelijk de politie werd ingeschakeld. Zij is ter plaatse gekomen en is begonnen met het onderzoek in deze zaak.

Het voertuig van de koerier werd aangetroffen op de Karperlaan. Hier, en op enkele andere plekken in de wijk, is onderzoek verricht door de technische recherche. Tevens is er een buurtonderzoek geweest. De koerier is overgebracht naar het politiebureau in Gouda waar hij aangifte zal doen en eventueel slachtofferhulp zal krijgen. Over de dader is niks bekend.

Politiebericht

De politie kreeg zaterdagochtend 21 januari rond 9.00 uur een melding dat een koerier onder bedreiging van een wapen was beroofd van zijn bestelwagen. De wagen werd even later leeg teruggevonden in de buurt van de Karperlaan, waar de beroving plaatsvond.

De koerier werd even voor 9.00 uur aangesproken door een nog onbekende man. Deze bedreigde het slachtoffer met een wapen en stapte vervolgens in. Hij dwong hem weg te rijden. Het slachtoffer werd even later uit de auto gezet. Het slachtoffer kon vervolgens aanbellen bij een woning en de politie bellen. Surveillerende agenten waren snel ter plaatse en startte direct een onderzoek. Dit resulteerde al snel in het vinden van de bestelwagen in de wijk Broekvelde, vlak in de buurt van waar de overval plaatsvond. Het voertuig is leeg aangetroffen, alle vervoerde pakketen zijn ontvreemd. De technische recherche heeft vervolgens een onderzoek in en rond het voertuig uitgevoerd. De verdachte is niet meer aangetroffen.

Getuigenoproep

De politie verzoekt getuigen van het voorval zich te melden bij de politie via 0900-8844. De politie is vooral op zoek naar getuigen die de bestelwagen hebben zien rijden zaterdagochtend in de wijk Broekvelde. Het gaat om een donkerblauwe Volkswagen Caddy, zonder opdruk. De politie zet haar onderzoek naar de overval voort.

 

Foto’s: Rob de Jong

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten