Lampje veroorzaakt woningbrand Hoogstraat Haastrecht

Haastrecht, 15 februari 2012

Even na middernacht werd de brandweer van Haastrecht en eveneens de politie gealarmeerd voor een brand in een woning aan de Hoogstraat in deze plaats. Ter plaatse kwam er flink wat rook uit de woning en bleek er een brand te woeden in de meterkast. Volgens de bewoners knipten zij een lampje aan waarna deze sprong. Niet veel later kwam er een knetterend geluid uit de meterkast waarna bleek dat deze in brand stond.

In de meterkast hingen ook wat kledingstukken die ook waren gaan branden. De brandweer had de brand snel onder controle. De hogerdrukventilator werd er bij gehaald om de woning te ventileren.

Zoals bekend is, komt er bij een brand rook vrij, in deze rook zit te allen tijde de giftige stof koolmonoxide (CO). De OvD Krimpenerwaard werd uiteindelijk nog gealarmeerd om metingen te verrichten naar deze stof.

Een ter plaatse gekomen ambulance onderzocht een bewoner die rook had ingeademd.

Foto’s: Rens de Haan

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

1 Reactie

  1. thetis

    De bewoner die gewond was, was de buurman en die had de brand geblust waarbij hij poeder in zijn ogen had gekregen , zijn ogen moesten worden uitgespoeld.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten