Uitslaande brand in schuur slaat over naar loods IJsseldijk Noord Ouderkerk aan den IJssel

Ouderkerk aan den IJssel, 26 februari 2012

In Ouderkerk aan den IJssel werden vandaag de hulpdiensten gealarmeerd voor een schuurbrand aan de IJsseldijk Noord. Ook Gouda werd mee gealarmeerd met de DPU (dompelpompunit), dit omdat de brand aan een dijk was en er voorzorg werd genomen in verband met de waterwinning.

Al snel werd er middelbrand gemaakt en werd ook de OvD Krimpenerwaard gealarmeerd. Ter plaatse was er brand in een schuur ontstaan die al snel oversloeg naar een aangrenzende loods. In de loods was een grote dieseltank aanwezig; deze werd aangestraald maar werd geblust met schuim. Er was in de wijde omtrek een grote zwarte rookwolk te zien, die al snel weer weg was na de inzet van de brandweer. De brand was snel onder controle. Uiteindelijk werd er ook nog een ambulance met spoed gealarmeerd. Voor wie en welke verwondingen dit was is onbekend, evenals de oorzaak van de brand.

Foto’s: Rens de Haan

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten