Ernstig ongeval Gooweg Noordwijk

Noordwijk, 5 maart 2012

Maandagochtend om ca. 11.50 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een frontale aanrijding op de Gooweg. De brandweer van Noordwijk en Rijnsburg werden ingezet om een auto met Duits kenteken open te knippen. De twee inzittenden konden na ongeveer een uur bevrijd worden. Met nog onbekend letsel zijn zij naar een ziekenhuis overgebracht.

De veroorzakers van het ongeval zijn aangehouden en naar een politiebureau in de omgeving overgebracht. Er zou sprake zijn van overmatig gebruik van alcohol. Het mobiel medisch team was met Lifeliner 1 onderweg naar het ongeval, de helikopter is wel overgevlogen, maar is niet geland.

Verslag en foto’s: Eugene Wittenberg

Politiebericht:
Maandag 5 maart rond 11.50 uur vond op de Gooweg een frontale aanrijding plaats tussen twee auto’s. Een 22-jarige man en een 18-jarige vrouw uit Duitsland raakten bekneld en moesten door de brandweer uit de auto worden gehaald. Een 36-jarige man uit Polen reed over de Gooweg vanuit de richting Noordwijk in de richting van Noordwijkerhout. Op een gegeven moment begon de man opzettelijk te slingeren met zijn auto, waarna zijn passagiere boos werd omdat de man ’s morgens al alcohol gedronken had. Overigens heeft zij de man pas zondag ontmoet. De auto brak uit en kwam op de weg voor het tegemoetkomend verkeer terecht waar de frontale aanrijding plaatsvond. De tegemoetkomende auto reed hierna tegen een boom waarna de twee inzittenden bekneld raakten.
De 36-jarige bestuurder werd als verdachte aangehouden wegens poging doodslag. Hij weigerde op het bureau alle medewerking aan een blaastest. De passagiere was na de aanrijding weggelopen richting de ’s-Gravendamseweg. Zij werd om 12.15 uur aangehouden nabij de Leeuwenhorst College sportvelden in Noordwijkerhout. Na haar verklaring is zij weer in vrijheid gesteld. De bestuurder wordt deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris. De twee slachtoffers werden overgebracht naar het LUMC. De 22-jarige man liep ernstig letsel op en de vrouw een gebroken arm, mogelijk ook meerdere gebroken ribben.
Beide voertuigen zijn in beslaggenomen voor verder technisch onderzoek. De Gooweg is enige tijd afgesloten geweest tussen de Van Berkelweg en de Northgodreef.

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten