Hulpdiensten maken jacht op hert in de Lissese Poelpolder

Lisse, 11 maart 2012

Vanmiddag omstreeks 15.10 uur werd de Lissese brandweer opgeroepen naar de Van Ostadestraat in de Poelpolder omdat er daar een dier in nood zou zijn.
Ter plaatse bleek er een jong damhert te zijn ontsnapt, waarschijnlijk van een particulier, en in de wijk rond te lopen. Enige buurtbewoners hadden, door te zorgen dat niemand in de buurt kwam, het hert gekalmeerd in afwachting van de brandweer. Het eerste idee was om het dier in een hoek te drijven dmv slangen maar het dier sprong daar gewoon overheen. De brandweer heeft het hert in de wijk achterna gezeten en het hert is weer teruggegaan naar het grasveld waar hij bij aankomst al zat. Hierna is er gewacht op een dierenarts en een “jager”. Deze mensen zouden het hertje moeten verdoven waarna het gevangen kon worden. Dit had wel wat voeten in aarde maar uiteindelijk is het dier dmv een verdovingspijltje gevangen en zal het naar een opvang worden gebracht.

Foto’s: Wilbert van Minnen

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

1 Reactie

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten