Museum Gouda beroofd

Gouda, 21 maart 2012

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er een overval plaatsgevonden bij Museum Gouda aan de Oosthaven. Hierbij is een deel van de deur opgeblazen.

In de deur zit nu een groot gat. De kruitdampen zouden duidelijk ruikbaar zijn in het pand. De technische recherche is bezig met een onderzoek. Volgens getuigen zijn er twee motoren hard weggereden vlak nadat de explosie te horen was. De politie zegt dat de daders met tassen vol kunst ervandoor zijn gegaan, maar wat er precies is buitgemaakt kan op dit moment nog niet gezegd worden. In het museum zijn onder andere werken van Jan Steen te vinden.

Politiebericht:

In het Museum Gouda is woensdagochtend rond 03.40 uur ingebroken. De daders zijn binnengekomen door de deur van het museum met een explosief te ontzetten en hebben een 17e eeuws zilverstuk buitgemaakt.

Getuigen zagen na de inbraak twee personen met twee witte tassen of zakken op een motorfiets, model chopper, wegrijden richting de Molenwerf. Op een gegeven moment horen zij de motorfiets niet meer, wat zou kunnen betekenen dat de motorfiets ergens in de buurt van de Molenwerf is achtergelaten. Ook een helikopter die op dat moment boven Gouda vloog, heeft met de warmtecamera geen spoor opgepikt van de motorfiets. Dit kan betekenen dat de motorfiets niet lang in gebruik is geweest. De politie is dan ook op zoek naar deze achtergebleven motorfiets en doet buurtonderzoek in de omgeving van het museum en de Molenwerf. Ook is de politie op zoek naar getuigen die in de uren vóór de inbraak iets verdachts hebben gezien rond het museum.

Heeft u in buurt de Molenwerf een choppermodel motorfiets zien staan, of heeft u iets verdachts gezien in de uren vóór de inbraak, belt u dan met de politie op 0900-8844. Heeft u andere informatie die te maken kan hebben met de inbraak, heeft u bijvoorbeeld gehoord of gemerkt dat in uw omgeving mensen belangstelling hadden voor een object als het gestolen zilverstuk? Belt u dan 0900-8844 of 0800-7000 Meld Misdaad Anoniem als u anoniem wilt blijven.

De verzekering van Museum Gouda heeft een beloning van vijfduizend euro uitgeloofd voor het terugbrengen van het 17e eeuwse zilverstuk.

Foto’s: Rob de Jong

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

4 Reacties

 1. Remco F. Gerritsen

  Daarom werd dus de TS833 opgeroepen en vloog er een politiehelikopter helemaal tot Goverwelle rond half 4 a 4 uur over. Verklaart een boel. Hopelijk pakken ze de daders snel. En weer een melding gemist waar ik na toe had kunnen gaan xD

 2. Remco F. Gerritsen

  Vanochtend rond half 12 wezen kijken. Politie was nog aanwezig, net als NOS en TV West. Ze interviewden de directeur van het museum.

  Ik zie vanavond wel wat er verder is, ben erg benieuwd naar jullie foto’s.

 3. Wim

  moet een flinke knal geweest zijn. Was net ten noorden van de spoorlijn (richting Graaf Florisweg) te horen. Later dus ook de heli

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten