Persoon bekneld in verzorgingstehuis Ronssehof aan Ronsseweg in Gouda

Gouda, 29 maart 2012

In Gouda werden vanmiddag de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval in/-uitpandig, beknelling zwaar aan de Ronsseweg bij verzorgingstehuis Ronssehof. Ter plaatse bleek het te gaan om een ongeval in het tehuis zelf.

Eén persoon is hierbij ernstig gewond geraakt en is afgevoerd naar het ziekenhuis. De lifeliner is ter plaatse geweest om aanwezige ambulancedienst te assisteren.

Wat er zich in het tehuis heeft afgespeeld kunnen we u nog niet meedelen. Mogelijk dat we dit bericht kunnen updaten na een persbericht.

Het ongeval trok zeer veel bekijks van leerlingen uit naastgelegen basis- en middelbare scholen.

Foto’s zijn later geplaatst in verband met de ernst van de situatie.

Tekst uit het AD

Man gewond na val in Liftschacht

Het lijkt een scène uit de horrorfilm De Lift. De liftdeur gaat wel open, maar de lift zelf is er niet. Het is een 44-jarige Gouwenaar gistermiddag in verpleeg­huis De Ronssehof overko­men. Door een defect aan de lift gingen wel de deu­ren open, maar stapte de man in een gapend gat. Hij viel daardoor een paar meter naar beneden de lift­schacht in. Het leek er even op dat de man bekneld zat in de schacht, maar dat bleek niet het geval. De Gouwenaar is per ambu­lance met hoofdletsel en pijn aan een arm naar het Groene Hart Ziekenhuis overgebracht. De gealar­meerde brandweer kon vrij snel weer terug naar de ka­zerne. Het is nog onduide­lijk hoe de storing van de lift in De Ronssehof is ont­staan.

Foto’s: Rens de Haan 

Video: Wessel van Waas

 


Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

5 Reacties

 1. waddinxvener

  ziet er een beetje uit als geldverspilling van de overheidsdiensten ( watr uiteraard niet het geval is)
  maar wel bijzonder om een helikopter van de noodarts op nog geen 15 meter hemelsbreed van een ziekenhuis te zien.

 2. WvanWaas

  Hallo Waddinxvener,

  Ja dat is inderdaad bijzonder tenzij je bedenkt dat die noodarts niet in dit ziekenhuis werkt. Het gebeurt regelmatig dat deze traumaheli’s in het Atlantispark staan om even een arts op te halen of af te zetten. Bijzonder aan de situatie was wel dat het ziekenhuis dichterbij het ongeval was dan de helicopter maar dat komt weer omdat er op die bouwplaatsen en bij die scholen erg lastig te landen is. Ik kwam aanlopen om even mn camera af te geven aan Rens maar zag al snel dat ze de juiste keuze hadden gemaakt niet op de Ronssehof te landen (Water op het terrein en honderden leerlingen van bijliggende scholen)

  Overigens voor de liefhebber een videotje voor op je 3D tv in de instellingen is hij ook zonder 3D te bekijken http://youtu.be/jifmt8kBH1Y

 3. darinca

  Het is altijd al wel wat met die liften geweest.. hij blijft ook zo vaak vast hangen enzo ,, ik heb der 2 jaar gewerkt dus weet het wel.. zijn gewoon rot liften..

 4. R. van Maanen

  Ze wisten ook niet hoe ernstig het letsel was. Er was sprake van beklemming in eerste instantie. In zeer ernstige gevallen brengt zo’n trauma helikopter je naar een universitair ziekenhuis.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten