112 Hoofdklasse wedstrijden gehouden in Reeuwijk

Reeuwijk, 31 maart 2012

In Reeuwijk werden deze laatste zaterdag van maart de Hoofdklasse wedstrijden gehouden op de Reewal. Er was door brandweer Reeuwijk een uitgebreid scenario uitgedacht. Explosies, bivakmutsen, brand, beknelling en nog vele andere zaken kwamen in grote schaal aan de orde. Wij zullen u hieronder een zo mooi mogelijk beeld geven van de scenario’s.

Om 7:00 verzamelde men zich bij de incident locatie waarna alle voorbereidingen nog eens goed werden doorgenomen. Om 7:45 kon de eerste ploeg van start gaan.

De ploegen die meededen waren;

1: Ouderkerk aan den IJssel

2: Westland, De Lier

3: Zeist

4: Nieuw-Beijerland, Korendijk

5: Middelharnis

6: Westland, Naaldwijk

7: Sprang-Capelle (deze ploeg eindige aan het eind van de dag op de eerste plek)

 

Het scenario ging als volgt;

Een TAS en HV van brandweer Reeuwijk en Bodegraven waren uitgerukt naar de Reewal in Reeuwijk. Hier bleek een auto tegen een pand van Vergeer Kaas aangereden te zijn en in brand te zijn gevlogen. Wel zat er in de auto nog een slachtoffer bekneld en was de brand doorgeslagen naar het kantoor. Brandweer Reeuwijk schaalde op naar middelbrand waarna de wedstrijd ploeg in actie kwam.

De wedstrijdploeg kwam aan waarna er al direct twee explosief te horen waren die van achter het kantoor kwamen. Ook werd de OvD, welke ook bij de wedstrijdploeg hoorde, direct belaagd door meerdere krakers die het er niet mee eens waren dat er vreemde mensen op hun terrein aanwezig waren. Dat was niet alles, ook kwam er een man aanrennen die in paniek aangaf dat er gewonden en explosies waren. Ondertussen was de wedstrijd TAS ook ter plaatse waarna men een verkenning ging doen op het terrein achter het pand waar de auto tegen aan stond. Toen ging het ineens razendsnel, na de explosies brak er brand uit in een achter gelegen loods, ook daar waren krakers die de boel wilde verhinderen. Maar door de klap was er ook een steiger omgevallen waar net iemand op stond te schilderen, de schilder raakte bekneld en een heftruckchauffeur reed met zijn heftruck tegen de steiger waarna de verf het riool in dreigde te lopen. De brandweer moest zich dus concentreren op brand in een loods, een beknelde schilder, verf in het riool en krakers die vervelend waren. Alsof dat nog niet genoeg was bleek er op het dak ook nog eens een beschonken man aanwezig te zijn die lekker een potje voetbal aan het kijken was en om het plaatje af te maken kwam er ook nog eens een persfotograaf vreselijk in de weg lopen en zich zeer hinderlijk gedragen tegenover alle manschappen van de brandweer. De fotograaf deed zijn uiterste best informatie te krijgen over de situatie, terwijl er overal hulp nodig was. Uiteindelijk werd de fotograaf dan soms vrijwillig en soms met handboeien van het terrein verwijdert. Wij hadden in dit geval de eer om de zeer vervelende fotograaf te leveren.

Wanneer de beknelde man was bevrijd, de beschonken van van het dak was, de krakers waren gearresteerd, de fotograaf was verwijderd en de binnenaanval op de brand werd gedaan werd ook nog eens duidelijk dat men een flinke hennepkwekerij had opgerold. Boven de hennepkwekerij lag nog een slachtoffer.

Ook de pompbediende kreeg het voor zijn kiezen omdat een vervelende visser hem ernstig probeerde te hinderen. Zo werden slangen weer uit het water gehaald en wilde de visser de pomp van de wagen uitschakelen.. de man had die dag een slechte vangst.

Al met al kon dit de brandweer wel een uur zoet houden en waren alle hoofden flink bezweet ondanks het frisse weer.

Uiteraard werd er ook gezorgd voor een lekker hapje en een drankje en werden van elke ploeg een groepsfoto gemaakt die uiteindelijk afgedrukt en wel werd meegegeven naar huis.

Uiteindelijk volgde er een prijsuitreiking waarna bleek dat alle ploegen bijzonder goed hun best hadden gedaan, maar er altijd maar één winnaar kan zijn en die in dit geval Sprang-Capelle was. Onder het genot van een Biertje werd de dag nog eens zorgvuldig doorgenomen door de brandweermannen waarna iedereen met een presentje en een wietplant naar huis kon. Uiteraard waren de wietplanten geen echte wietplanten maar mooie tomatenplantjes.

Wij willen bij deze brandweer Reeuwijk en in het bijzonder Teun de Bruin complimenteren en bedanken voor deze mooie dag waarin ook 112HM een leuke en helpende rol mocht en kon spelen.

Wij hebben uit een bijzonder grote foto collectie een selectie moeten maken van een aantal foto’s. Dit zijn wel meer foto’s dan dat u van ons gewend bent maar uiteraard lang niet alles. Wilt u een foto graag hebben dan kun u de fotografen altijd bereiken via de mail adressen die zijn aangegeven op de contact pagina.

Verslag: Rens de Haan
Foto’s: Mart Beerens, Rob de Jong & Rens de Haan

Video: Guido van Waas, Mart Beerens 

 

 

 

 Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

9 Reacties

 1. Teun de Bruin

  Rens ( en collega’s ), bedankt voor het perfect spelen van je rol als persfotograaf vandaag. Dankzij jouw en vele andere vrijwilligers is het een perfecte dag geweest.
  De foto’s geven mooi weer hoe de sfeer is geweest vandaag.
  Bedankt namens Brandweer Reeuwijk.

 2. Cor Koopman

  Brandweer, en vrijwilligers (slachttoffers) Rens, Guido en de rest van de 112HM ploeg.
  Het was een koude en lange maar vooral leuke dag.
  De foto’s en film zegt genoeg voorwat wij hebben mogen doen.
  Ik hoop dat Rens zijn polsen niet beschadigd zijn met het aanleggen van de boeien. Al met al bedankt voor het zogenaamde tegenwerken.
  Namens de wethandhavers van politie en Bodegraven-Reeuwijk.

 3. John

  Kijk even op xxxxxxx Hier staat nogal negatief dat een fotograaf van 112HM.nl in de handboeien is geslagen wegens opdringend gedrag. Er staat niet vermeld dat dit in het scenario van de wedstrijd hoorde.

 4. Xandra

  Erg leuk om te zien hoe goed de samenwerking tussen jullie allemaal is !
  Houwen zo !

 5. Rens de Haan

  Beste John,

  Ik had het al bemerkt en heb er een mail over gestuurd… Erg geloofwaardig krantje is dat 😉

  Maar bedankt voor het doorgeven.

  Met vriendelijke groet,

  Rens de Haan
  Webmaster 112HM.nl

 6. Rens de Haan

  Teun,

  Wij hebben het ook enorm naar ons zin gehad en het wat zeker een fantastische dag. Wanneer er nog eens een lastige fotograaf gezocht wordt, houden wij ons beschikbaar.

  Helaas alleen hebben sommige mensen het idee dat ik ECHT ben aangehouden en afgevoerd en hebben niet door dat dit om een rollenspel ging. 😉

  We spreken elkaar.

  Rens de Haan

 7. Rens de Haan

  Cor,

  Ook jij bedankt voor de leuke samenwerking die dag. Is kijken of we het nog eens over kunnen doen. Alleen jouw dorp schrijft in hun krant dat ik echt aangehouden ben haha.

  Rens de Haan

 8. RDH

  Goede scenario beschrijving, mooi sfeerverslag in beeld en leuke film. Complimenten aan allen. En de speciale groeten aan Cor.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten