Zeer grote uitslaande brand leegstaand winkelpand Hooftstraat Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn, 1 April 2012

Vanmorgen om half 9 werd de brandweer van Alphen aan den Rijn opgeroepen om met drie voertuigen uit te rukken naar een gebouwbrand aan de Hooftstraat in deze plaats. Na enkele minuten werd er al middelbrand gegeven waarop ook de OVD aanrijdend was.

Eenmaal aangekomen bij de brand bleek dat de brand zo hevig was dat er opgeschaald werd naar grote brand (GRIP 1) en later naar zeer grote brand. Voor zover nu bekend gaat het om een brand in een leegstaand winkelpand wat op de nominatielijst stond om gesloopt te worden. Ook een aangrenzend pand, wat eveneens gesloopt zou gaan worden, is in lichterlaaie komen te staan. De voormalige winkel op de hoek kon wel worden gespaard.

Er zou geen asbest zijn vrijgekomen, maar vanwege de vele rook werden omwonenden wel gevraagd ramen en deuren gesloten te houden.

Foto’s: Rob de Jong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

4 Reacties

  1. Remco F. Gerritsen

    Ik zal zelf alleen al zijn gegaan, als ik kon, voor al die voertuigen, man wat werden er een boel opgeroepen. Volgens mij ook nog een gehoord (rond de tijd dat Koudekerk gepiept werd).

    De maand begint alweer goed. 2 opschalingen op de eerste al. En voor Gouda al minstens 3 meldingen op 1 dag.

    Mooie foto’s.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten