Middelbrand bij agrarisch bedrijf Eerste Tochtweg Nieuwerkerk a/d IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel, 4 april 2012

Op woensdagochtend kwam er een melding binnen bij de meldkamer dat er brand was aan de Eerste Tochtweg in Nieuwerkerk a/d IJssel. Vanwege de omstandigheden werd er gelijk opgeschaald naar middelbrand, waarop brandweer Nieuwerkerk en Zevenhuizen werd gealarmeerd.


Bij het bedrijf staat een een grote ketel, die wordt gestookt op hout. De pijp die voor de koeling moet zorgen raakte echter oververhit waardoor de brand ontstond. Medewerkers zijn gelijk al begonnen met blussen. Door deze inspanning kon de brandweer daarna met een snelle en adequate inzet de brand snel onder controle krijgen. Een aantal medewerkers is nagekeken in een gealarmeerde ambulance, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Bij de brand is een geringe hoeveelheid asbest vrijgekomen, maar vooralsnog lijkt het erop dat alle asbestdeeltjes op het terrein zelf zijn neergekomen. De gemeente Zuidplas zal wel in de gaten houden of er geen asbest verspreid wordt. Na ruim een uur kon de brandweer terug naar de kazerne.

Foto’s: Rob de Jong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

1 Reactie

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten