Grote brand in autogarage Het Motorhuis, Keerkring Gouda

Gouda, 6 april 2012

In Gouda werd er vanmorgen direct opgeschaald naar middelbrand wanneer er een melding kwam van brand in een autogarage aan de Keerkring. De brandweer van Gouda en Waddinxveen rukte hierop met spoed uit. Omdat de brandweer van Gouda om dat tijdstip wisseling van de ploegen zou hebben waren er extra veel brandweermensen op de kazerne aanwezig waardoor Gouda ook direct met een tweede tankautospuit kon uitrukken.

Waddinxveen mocht daarop terugkeren naar de kazerne maar werd al snel weer gealarmeerd toen het sein grote brand werd gegeven.

Op de eerste verdieping van het pand bleek een auto in brand te staan. Volgens een medewerker van het bedrijf kwamen zij die ochtend binnen en hebben de stroom aangezet. Een half uur later bleek er brand, men vermoedt kortsluiting.

De brand was snel on der controle maar ging gepaard met dikke zwarte rook. Toen er eenmaal geventileerd was kon alles weer inpakken en namen politie en Salvage het over.

Foto’s: Rens de Haan & Rob de Jong

Video: Mart Beerens volgt.

Foto-update: Ingezonden.

FOTO UPDATE:

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

4 Reacties

 1. Loe

  Ben benieuwd in wat voor auto die kortluiting was? Wellicht een elektrische.. Opel Ampera

 2. Remco F. Gerritsen

  Mooie foto’s gemaakt.

  Tijdje geleden dat zo’n grote melding is geweest.

  Oh en excuses trouwens dat ik op een gegeven moment in de weg liep, zag niet dat jullie achter me stonden ook te filmen.

  Zelf nog 1 tot 5 foto’s kunnen maken van de afgebrande Fiat.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten