Treinbotsing nabij Westerpark Amsterdam

Amsterdam, 21 april 2012

Zaterdagavond zijn er twee treinen tegen elkaar gebotst ter hoogte van het Westerpark. De eerste melding op de pager kwam om 18:26 uur. Bij de botsing zijn volgens de brandweer 140 en volgens de politie 125 inzittenden gewond geraakt. Diverse brandweerkorpsen uit de regio Kennemerland zijn gealarmeerd.
Lifeliner 1 en 2 uit Amsterdam en Rotterdam zijn verzocht ter plaatse te komen om het aanwezige ambulancepersoneel te assisteren.

Het zou gaan om de sprinter Amsterdam-Uitgeest en de intercity Den Helder-Nijmegen. 33 personen zijn ernstig gewond, maar niemand zou in levensgevaar zijn. Om 20.30 uur waren alle personen uit de treinen gehaald, volgens woordvoerster van de N.S. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is vooralsnog onbekend. In zo’n situatie is één trein meestal dan door rood-licht gereden. Woon-zorgcentrum De Bogt/Westerbeer heeft voor een eerste opvang van zo’n 100 personen gezorgd. Er werd voor koffie, thee en een hapje gezorgd. Tevens werd met de betrokkenen een praatje gemaakt, voordat zij door familie/bekenden werden opgehaald.
Radio Noord-Holland gaf een extra life-verslag over de hulpverlening. De brandweer had ladderauto’s ingezet in de Zaanstraat om gewonden uit de treinen naar beneden te halen. Veel passagiers hebben botbreuken opgelopen. De twee treinstellen zijn niet ontspoord. De gemeente Amsterdam heeft zondag bekend gemaakt dat een 68-jarige vrouw is overleden aan de opgelopen verwondingen.

Foto’s: Giovanni LaisinaOver de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten