Vliegtuigcrash bij 112Hoofdklasse wedstrijden Nijverheidscentrum Zevenhuizen

Zevenhuizen, 21 april 2012

Net als enkele weken geleden in Reeuwijk werden er ook vandaag in Zevenhuizen 112Hoofdklasse wedstrijden gehouden. Er is door vele mensen weer heel wat nagedacht over een zo realistisch mogelijke wedstrijd.

Uiteindelijk werd het scenario als volgt;

De eerste tankautospuit van Zevenhuizen (figurantentas) werd gealarmeerd voor een OMS melding bij het bedrijf  Dekker in Zevenhuizen aan het Nijverheidscentrum. Aanrijdend kwam er van de AC een aanvullende melding, dat er daadwerkelijk brand zou zijn, geconcludeerd uit enkele paniek telefoontjes, waarna er direct nog altijd aanrijdend werd opgeschaald naar middelbrand. Wanneer het sein middelbrand werd gegeven gingen ook de tweede TAS en OVD (wedstrijdploeg) rijden naar het incident. Eenmaal onderweg kregen zij vanuit de eerste TAS te horen dat er een vliegtuig op de grond lag.

Wanneer ook de tweede TAS & OVD ter plaatse waren bleek er een chaos. Een vliegtuig met acht mensen aan boord was door een brandstofgebrek neergestort en terecht gekomen op het terrein van Dekker. Het vliegtuig brak in verschillende stukken waardoor er brokstukken en bagage al brandend over het terrein lag verspreid. Doordat het vliegtuig tegen een trailer van een vrachtwagen terecht was gekomen raakte er in de trailer iemand bekneld die daar een vracht aan het laden was. Ook brak er brand uit binnen en was een slachtoffer onwel geraakt door de rook. Totaal tien slachtoffers. Het vliegtuig werd door de eerste TAS voor rekening genomen, de binnen inzet werd door de tweede TAS gedaan. De chaos werd alleen vergroot door een aantal passagiers en stewardess die uit het vliegtuig kwamen en erg in de war of in paniek waren. Ook was een een BHV’er die graag wilde dat het pand gered zou worden en uiteraard mocht onze vervelende fotograaf ook niet ontbreken. Ook was er een OSC aanwezig van brandweer Rotterdam Airport. De chaos was compleet en de spelende ploegen hadden dan ook een uur lang hun handen vol.

Uiteindelijk werd de dag afgesloten met een leuke grap, twee brandweermannen die voor een onschuldige foto nog even in het vliegtuig gingen zitten kregen een flink pak schuim over zich heen zoals op de foto te zien is.

Wanneer alle ploegen hadden gespeeld, werd er opgeruimd, gedoucht, gerekend en vergaderd en volgde er een prijsuitreiking. Deze ging als volgt;

1e plaats: Brandweer Midden-West Brabant – Groep Diessen

2e plaats: Brandweer De Waard – Groep Brandwijk 2

3e plaats: Brandweer Sliedrecht – Groep Sliedrecht

4e plaats: Brandweer Dirksland – Groep Dirksland

5e plaats: Brandweer Zederik – Groep Zederik Mix

6e plaats: Brandweer Katwijk – Groep Valkenburg 2

7e plaats: Brandweer Westland – Groep ‘S-Gravenzande

De eerste drie ploegen gaan door naar de gewestelijke wedstrijden, van harte gefeliciteerd!

Bij deze willen we ook brandweer Zevenhuizen en in het bijzonder Ron Bos hartelijk danken voor de leuke samenwerking en uitnodiging!

 

Foto’s: Rob de Jong, Rens de Haan & Michael de Man

Video’s: Guido van Waas & Michael de Man

 Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

4 Reacties

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten