Grote brand snel onder controle Beneluxweg Bodegraven

Bodegraven, 13 mei 2012

Halverwege de rustige zondagmiddag gingen bij verschillende brandweerkorpsen de piepers voor een industriebrand bij InterChicken aan de Beneluxweg in Bodegraven. Direct bij de eerste alarmering werd er opgeschaald naar middelbrand. Zes minuten later werd er opgeschaald naar grote brand.

Er kwam een dikke zwarte rookwolk uit het bedrijf waaruit bleek dat hij hevig brandde. Door zeer kordaat optreden van de brandweer was de brand binnen 20 minuten na de eerste melding al nagenoeg uit. De brandweer heeft meerdere controles gedaan om zeker te zijn dat de brand uit was en heeft de situatie veilig gesteld.

Op het moment van uitbreken van de brand was er in het pand niemand aanwezig. Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend. De uit voorzorg gealarmeerde ambulance heeft niet in actie hoeven komen. Een politie helikopter heeft enkele rondjes gecirkeld boven de brand om de situatie van bovenuit in te kunnen schatten.

Foto’s: Rens de Haan, Jasper van Reenen, Pancras Kuipers & Bas Roeleveld

Video: Robert van der Slikke en Pancras Kuipers

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

6 Reacties

 1. Rens de Haan

  Pam,

  Hij heeft heftig gebrand in het begin.

  Met vriendelijke groet,

  Rens de Haan
  112HM.nl

 2. Remco F. Gerritsen

  De woordvoerder zei tegen mij en tv west dat er mogelijk kortsluiting is ontstaan in een koelmodule op het dak, waardoor er brand uitbrak, waarbij in eerste instantie (dit zei tv west) op enige afstand al veel rook en de vlammen te zien waren.

  Zelf een politiewagen met spoed zien voorbij razen en al bij de kazerne van Reeuwijk zag ik de helikopter vliegen.

  Rook ook al brandlucht in Goverwelle, maar goed dat kan van openhaarden zijn.

 3. kim

  de melding voor een grote brand heeft niks te maken met de hoeveelheid rook of vuur. maar het ligt ook aan het gebouw, als dat gecompliceerd gebouwd is, dan kan een beveldvoerder beslissen om meteen een grote brand te melden aan AC.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten