Zeer grote brand in bedrijfspand Vinkenweg Rijnsburg

Rijnsburg, 27 mei 2012

In Rijnsburg werd vanavond even voor half 12 de brandweer gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Vinkenweg. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand, grote brand en zelfs zeer grote brand. Even later werd ook GRIP 1 afgekondigd. De brandweer was in grote getale aanwezig. De brand woedde in een pand van Hogewoning Droogbloemen. Er is asbest vrij gekomen bij de brand. Een naastgelegen camping zou in eerste instantie moeten worden ontruimd maar dit is later terug gedraaid.

Veel mensen van de naast gelegen camping hebben hals over kop hun spullen gepakt en zijn toch vertrokken. De brandweer had nog enige tijd nodig voor het nablussen van het pand.

In de wijde omtrek was een grote rookwolk en oranje gloed te zien. De politie had alle toegangswegen afgezet.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Foto’s: Rens de Haan, Mart Beerens & Rob de Jong 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

3 Reacties

 1. Jess

  Het betreft (met 99% zekerheid) de gebouwen van Hogewoning Droogbloemen.
  Gebouwen bevatten (kunst)bloemen en verf.
  De knallen die te horen waren was het breken van asbestplaten, word aangeraden om in de omgeving van de Vinkenweg te Rijnsburg ramen en deuren gesloten te houden.
  Camping is reeds ontruimd.

 2. Jess

  Correctie:

  De ontruiming zou gaan over een eventuele manege. De wind staat gunstig zodat de camping gespaard blijft

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten