Eendenkuikens in nood Burgemeester Jamessingel Gouda

Gouda, 29 mei 2012

Vanavond werd de brandweer zonder spoed opgeroepen om naar de Burgemeester Jamesplein ter hoogte van het Huis van de Stad te komen voor een dier in problemen.

Ter plaatse bleek het een paar honderd meter van het Huis van de Stad vandaan op een bouwplaats aan de Burgemeester Jamessingel. Medewerkers van de dierenambulance waren bezig om twee eendenkuikens te vangen, omdat hun moeder was aangereden. Omdat de kleine eendjes telkens in duikers zich verscholen werd de hulp van de brandweer ingeroepen. De brandweer was net begonnen met duikpakken aantrekken toen er een spoedmelding binnenkwam waarna ze  snel inrukte en ongeveer een ruim half uur later weer terug kwamen. De kuikens waren op dat moment uit de duiker en na overleg met de dierenambulance zijn deze vertrokken en nam de dierenambulance dit voor zijn eigen rekening. Echter zijn de kuikens weer de duiker in gegaan en is ook de dierenambulance even later weer zonder kuikens vertrokken.

Foto’s: Marco van Bemmel

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Marco van Bemmel. Sinds 2011 fotografeer ik voor 112HM en doe dit met veel plezier. Voornamelijk ben ik te vinden in de regio Krimpenerwaard. Daarnaast ben ik ook regelmatig te vinden in Gouda en omstreken. Vragen m.b.t. 112HM of iets van mij weten of heeft u mij nodig, mail mij gerust!

Gerelateerde berichten

2 Reacties

  1. iamtheoneandonly84

    een ts en duikers voor 2 eendjes???
    ze kunnen nog zo schattig zijn maar laten wij als brandweer onszelf met belangrijker zaken bezig houden.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten