Landelijke herdenking voor overleden brandweermensen

Nationaal, 9 juni 2012

De Stichting Nationaal Brandweer Monument organiseert op 16 juni 2012 de eerste landelijke herdenkings-actie voor overleden brandweer mensen. De bedoeling is dat zoveel brandweerkorpsen hieraan deelnemen, dit kan gewoon op eigen kazerne of een nader bepaalde plaats. Op onderstaand filmpje is te zien hoe dit precies in zijn werk gaat.

Per jaar overlijden er teveel brandweermensen door uitoefening van hun taak. De Stichting Nationaal Brandweer Monument heeft er jaren naar toe geleefd om een monument te kunnen (laten) maken wat ter herdenking van deze brandweermensen is. Ook wil men zoals eerder genoemd een herdenkingsteken geven op 16 juni om 14:30.

De brandweerkorpsen wordt dan ook gevraagd mee te doen aan de actie. Een ieder die niet als brandweerman / vrouw werkzaam is maar wel graag wil kijken naar deze actie kan bij de brandweerkazerne in zijn of haar woonplaats terecht, dit natuurlijk alleen wanneer dit brandweerkorps deelneemt. Vraag het voor de zekerheid ook even na waar het herdenkingsteken wordt gegeven in uw woonplaats.

Wij zijn gevraagd door brandweer Bergambacht hier aandacht aan te geven, dit korps doet in ieder geval mee aan de actie.

Voor meer info kunt u op de website kijken van de Stichting Nationaal Brandweer Monument

Film: Stichting Nationaal Brandweer Monument

 

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

3 Reacties

 1. rik

  Eerste herdenking Nationaal Brandweermonument

  Op 16 juni vindt de eerste nationale herdenking plaats voor alle brandweermensen die sinds 5 mei 1945 tijdens een repressief optreden hun leven hebben gegeven in dienst van de samenleving. Bij het NIFV is het Nationaal Brandweermonument opgericht als eerbetoon aan deze collega’s.

  Onze regio zal vertegenwoordigd zijn door medewerkers namens de kazernes Noordwijk en Bodegraven en Arjan Stam namens de directie. Daarnaast zijn vanzelfsprekend ook de nabestaanden van onze omgekomen collega’s uit Noordwijk en Bodegraven uitgenodigd bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem.

  Ereteken bij kazernes

  Om de herdenking kracht bij te zetten is een Nationaal ereteken ontworpen, een ereboog van water uitgevoerd met een tankautospuit met een zesmans bemanning. Collega’s van de kazernes Noordwijk, Alphen aan den Rijn, Voorschoten, Lekkerkerk,Ouderkerk, Haastrecht , Bergambacht en Hazerswoude bij gemeentehuis Rijnwoude zullen namens Brandweer Hollands Midden meewerken aan het ereteken. In Noordwijk zal het ereteken worden uitgevoerd bij Grandhotel huis ter Duin. Om 14.30 uur zullen zij het ereteken uitvoeren gedurende twee minuten.

  Met het ereteken eert de Brandweer Hollands Midden Gerrit van Waveren, overleden op 1 januari 1984 tijdens het blussen van een boerderijbrand, en Nico Steenvoorden, Jan de Ridder en Gerrit Heeringa, alle drie overleden op 25 januari 1990 tijdens het blussen van een brand in hotel ‘Huis ter Duin’ in Noordwijk.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten