Brandweer assisteert ambulance Kerklaan Moordrecht

Moordrecht, 27 juni 2012

Even na half elf vanochtend werd brandweer Moordrecht (tankautospuit) en brandweer Capelle aan den IJssel (hoogwerker) gevraagd om naar de Kerklaan in Moordrecht te komen om de ambulance te assisteren. De autoladder van Gouda was niet in de mogelijkheid om gealarmeerd te worden waarna besloten werd om die van Capelle te laten komen.

Ter plaatse was er een patiënt die niet via de trap naar beneden kon worden gebracht en via een raam naar buiten moest. Het werk van de brandweer verliep niet al te makkelijk. Eerst werd geprobeerd om over het huis heen bij het betreffende raam aan de achterkant te komen. Toen bleek dat dit geen veilige situatie voor het slachtoffer zou zijn, is besloten om de hoogwerker op het parkeerterrein achter het huis te zetten en het vanaf die kant te proberen. Omdat er vandaag markt was, was het even passen en meten om de brandweerwagen veilig neer te zetten. Toen dit allemaal was gebeurd, is het slachtoffer op een brancard in de hoogwerker bak geschoven en kon deze veilig naar beneden. Een kleine anderhalf uur nadat de brandweer was opgeroepen waren alle hulpdiensten weer vertrokken.

Foto’s: Marco van Bemmel

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Marco van Bemmel. Sinds 2011 fotografeer ik voor 112HM en doe dit met veel plezier. Voornamelijk ben ik te vinden in de regio Krimpenerwaard. Daarnaast ben ik ook regelmatig te vinden in Gouda en omstreken. Vragen m.b.t. 112HM of iets van mij weten of heeft u mij nodig, mail mij gerust!

Gerelateerde berichten

6 Reacties

 1. Karel

  Weet iemand waarom er bij het takelen altijd een tankautospuit mee gaat?
  Een autoladder is toch genoeg lijkt mij?

 2. henkie

  Dag Karel.

  Er gaat met hoogte ass. om diverse redenen een tankautospuit mee:

  – In een autoladder of hoogwerker zitten twee chauffeurs en geen bevelvoerder. De AL of HW valt onder leiding van de bevelvoerder van de TS.

  – Met takelen moet de patiënt binnen gereed gemaakt worden voor vervoer, en op het ladder bakje worden getild, daar is vaak al minimaal twee man voor nodig. Ook moet tegelijkertijd de ladder, HW gereed worden gemaakt om te takelen.

  – In veel gevallen moet er ook nog een raam worden verwijderd of staan er kasten in de weg waardoor het slachtoffer niet naar buiten kan. Dit wordt ook opgelost door de TS personeel.
  Hoop dat je zo genoeg weet.

  Groet,
  Henk

 3. Tubby

  Hoi Karel, hier een takenlijstje.

  Taken manschappen TS:
  – verkeer regelen/stoppen
  – ruimte maken voor hoogwerker/autoladder die van verder komt.
  – personeel om brancard te tillen zowel boven als beneden.
  Taken bevelvoerder TS:
  – keuze maken van raam waaruit veilig gewerkt kan worden
  – keuze van takel methode/controle veiligheid
  – verantwoording gehele inzet.

 4. TK

  @Tubby

  “verkeer regelen/stoppen:

  dat lijkt me stug, een brandweerman is geen bevoegd verkeersregelaar en mag het verkeer zodoende geen aanwijzingen geven.

  Een brandweervoertuig daarentegen welke met prio 1 of 2 rijdt heeft ontheffingen waardoor deze wel de weg mag blokkeren!

 5. L.L. van der Zwaluw

  @TK, Die Tubby snapt er weer helemaal niets van.

  Groeten,
  Bevelvoerder
  Moordrecht TS547

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten