Overval op geldloper van waarde transport in C1000 Kleine Haven Haastrecht

Haastrecht, 29 juni 2012

Omstreeks kwart over tien in de morgen werd het dorp Haastrecht opgeschrikt door een brutale overval op een geldloper van waarde transportbedrijf G4S. Eens in de zoveel tijd komt dit bedrijf geld ophalen bij de C1000 aan de kleine haven, zo ook deze morgen. De geldloper liep de C1000 binnen en ging naar het kantoor. Op dit moment kwam er een man met een bivakmuts tevoorschijn en probeerde de deur van dat kantoor open te breken.


De man was in het bezit van een groot mes. Op dat moment liepen er in de C1000 veel mensen hun boodschappen te doen en waren getuige van dit voorval. De geldloper van G4S heeft via zijn portofoon om hulp geroepen naar zijn collega die nog in de auto zat. Toen duidelijk werd wat er speelde, werd het alarmsysteem van de winkel ingeschakeld en begon de winkel zich te vullen met rode rook. Wat er precies heeft afgespeeld tussen het personeel en de overvaller binnen is niet helemaal duidelijk, maar uiteindelijk is de overvaller zonder buit de winkel weer uitgerend. Het geld zat in een zogenoemde “plofkoffer” en deze is ontploft waarna het geld onbruikbaar werd.

Gerda en Michelle van de Berg hebben zich sinds een jaartje gevestigd in een winkeltje direct naast de C1000. Zij houden hier bloembinderij ‘Gewoon natuurlijk’ zij stonden op het moment van de overval gewoon in de winkel waarna er van het ene op het andere moment mensen in paniek de winkel kwamen binnen rennen. Er werden dingen geroepen als; “Er is een overval, bel 112!!” “Sluit de deur er loopt een man met een mes” “Deur dicht anders komt hij straks hier naar binnen”

Michelle aarzelde geen moment en belde direct 112 waarna ze de situatie aan de centralist vertelde: “Ik kreeg zoveel vragen, maar dat wist ik allemaal niet. De politie moest gewoon zo snel mogelijk komen!”, vertelt zij. “Ik ben zo geschrokken, die mensen renden letterlijk voor hun leven, je zag de angst in hun ogen, het was zo eng”, vertelt zij nog enigszins geëmotioneerd en met de tranen in haar ogen.

Het personeel van de C1000 stonden uiteindelijk ook huilend buiten en omarmden elkaar. De overvaller sprong in een auto en reed met piepende banden weg.

Er zijn nog enkele mensen achter de overvaller aangerend maar tevergeefs. Eén van die mensen was de eigenaar van C1000 in Haastrecht, hij heeft hierbij letsel aan zijn been opgelopen en werd daardoor nagekeken door ambulance personeel, hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Rond 13:00 werd de winkel door de politie vrijgegeven na onderzoek, maar dan moet er nog wel schoongemaakt worden, want de winkel ligt onder de rode verf van het alarmsysteem. De mensen van G4S waren erg aangeslagen en zijn afgewisseld door andere collega’s die de ronde van het waarde transport gewoon af moesten maken.

Dit is overigens alweer item nummer 3000 die wij publiceren, wij gaan er weer volop tegenaan en richting de 4000!

Foto’s: Rens de Haan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

1 Reactie

  1. Remco F. Gerritsen

    Dit zou je amper tot niet verwachten in een dorp als Haastrecht. Bizar zeg:O

    Goed dat de politie/ambulance redelijk snel ter plaatse waren. Gelukkig is het niet erger afgelopen. En hopelijk gaat men ooit nog van de schrik bijkomen.

    Hopen dat die dader snel gepakt wordt.

    Zag nog gisteren de politiehelikopter in Goverwelle vliegen. Maakte een paar scherpe bochten en bleef maar rondjes vliegen. Pas na 2 uurtjes of zo was die weg.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten