Brandweerdag Nieuwerkerk aan den IJssel

De jaarlijkse brandweerdag in Nieuwerkerk aan den IJssel is goed geslaagd.

Bij het evenement is het de hele dag druk geweest. Er hebben zo ongeveer 10 demonstratie’s plaatsgevonden over zes uur. De E-ONE (de crashtender) heeft vier keer laten zien wat zijn blus capaciteit is. Één keer heeft de brandweer er een auto voorgezet, waar de crashtender op ging spuiten. Deze had totaal geen moeite met flinke deuken en een aantal ramen kapot. Ook heeft deze een demonstratie gegeven met een brandende auto. Hiernaast waren er ook een aantal demonstratie’s met het USAR. Dit is de afkorting voor Urban Search And Rescue team. Hier was een ontploffing gestimuleerd waarbij een slachtoffer in een rioolbuis lag die omringt was met pallets en kratten.De brandweer heeft een tweetal aan demonstratie’s gegeven. Bij de eerste moesten ze een auto die op z’n kant lag stabiliseren en daarna het dak eraf halen. Bij de eind demonstratie hebben zij een slachtoffer uit een auto moeten halen die in de brand stond. Ook de jeugdbrandweer was van de partij. Zij hebben twee demonstratie’s uitgevoerd. Het MMT wat mogelijk zou komen heeft door omstandigheden niet ter plaatse kunnen komen. Verder is de dag gevuld, de brand blussen voor kinderen op een brandbord en in de BHV container en oa. het bezichtigen van de boot, poeder blus aanhanger, de E-ONE en de kraampjes in de kazerne.

Foto’s: Michael de Man, Mart Beerens en Jasper van Reenen

Video: Mart Beerens en Michael de Man

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

12 Reacties

 1. Remco F. Gerritsen

  1 ding is zeker, ik ga er bij zijn, voor n uurtje maar aangezien ik schoonhoven ook wil zien, maar ik zal er zeker bijzijn, al ist maar voor die crashtender xD

 2. alwin

  @remco

  ja ik ga voor precies het zelfde haha crshtender 🙂

  zou die er de hele dag staan??? en zal die nog een demonstratie geven??

 3. alwin

  was een mooie show van de crashtender vooral dat de overkant heel hard begon terennen:)

 4. Remco F. Gerritsen

  Was een zeer leuk evenement. Al ben ik maar van kwart over 10 tot 12 uur gebleven. Een verfrissende douche gehad die wonderbaarlijk genoeg me camera’s hebben overleefd. En aardig wat voertuigen gezien:) Mooi weertje ook en lekker druk.

 5. Thomas

  @pascal @miranda

  op het hulpverlenings formum staat een agende met heel activiteiten er in!

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten