Felle brand in schuur, Jan van Banningstraat Zoeterwoude

Zoeterwoude, 1 juli 2012

Vanmiddag omstreeks half vier werd de brandweer van Leiden-Zuid gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Jan van Banningstraat in Zoeterwoude Dorp. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een schuurtje gelegen achter de bibliotheek. Al snel werd door de brandweer het sein middelbrand gegeven waarop ook de brandweer van Voorschoten en de Officier van Dienst ter plaatse is gekomen.

In de schuur zou volgens een omwonende ongeveer 10 kuub brandhout hebben gelegen waardoor het vuur al snel om zich heen heeft kunnen grijpen. De brandweer heeft bij de aangrenzende bibliotheek een zijdeur moeten open breken om overslag te voorkomen. Het schuurtje waar het hout opgeslagen heeft gelegen zal als verloren moeten worden beschouwd. De politie heeft tijdens de brand omwonende aangeraden ramen en deuren gesloten te houden in verband met de grote hoeveelheid rook.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is bij ons niet bekend, de brandweer zal nog geruime tijd nodig hebben om na te blussen. Tijdens de brand heeft de politie twee straten gedeeltelijk afgesloten voor toeschouwers.

Foto’s & Tekst: Kacper Keller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten