Brandweer redt kinderen bij uitslaande middelbrand Tak van Poortvlietstraat Gouda

Gouda, 3 juli 2012

De brandweer was nog maar net klaar met brand op de Bernadottelaan (zie vorig bericht), toen alweer de melding kwam van een woningbrand aan de Tak van Poortvlietstraat. Hierbij werd al vrij snel opgeschaald naar middelbrand.

Er bleek brand te woeden op de derde verdieping van een portiekflat welke aan zowel voor- als achterzijde gepaard ging met flinke rookontwikkeling. In de aangrenzende woningen waren nog mensen aanwezig, waaronder kinderen. Vanuit de andere woning op dezelfde verdieping heeft de brandweer met de autoladder een aantal kinderen veilig naar beneden gebracht. Daarna zijn nog één kind en één volwassene met vluchtmaskers op naar buiten gebracht door de brandweerlieden. Een gealarmeerde ambulance heeft deze personen onderzocht, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

De brand zelf was vrij snel onder controle. Het verbrand matras werd naar buiten gegooid waar deze nog werd afgeblust. Of er nog meer in brand heeft gestaan is onbekend. De brandweerlieden hebben omliggende woningen nog gecontroleerd om vervolgens met de overdrukventilator alle rook de woningen en het portiek uit te blazen. De politie heeft één persoon aangehouden, maar het is onbekend wie dit is en waarom hij is aangehouden.

Foto’s: Mart Beerens & Rob de Jong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

5 Reacties

 1. Menno Plug

  Waarom word er op de laatste foto iemand door de politie meegenomen dan?

 2. Manon

  Zo te zien was het toch best wel erg, ik kwam op school en de school (binnen) stonk helemaal daar brandlucht.

 3. erik

  Hulde aan de brandweer!!
  En de overheid vmaar klagen over de soms langere aanrij tijden, maar wel willen bezuinigen..
  Top gedaan gasten!

 4. Rens de Haan

  Menno,

  Als je de tekst leest… daar staat het in 🙂

  Met vriendelijke groet,

  Rens de Haan
  Webmaster 112HM.nl

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten