Brandweer bevrijdt vrouw uit politievoertuig Duinweg Noordwijk

Noordwijk, 8 juli 2012

Op zondagochtend is er een vrouw van haar paard gevallen. De politie schoot te hulp en de vrouw mocht vanwege de regen plaatsnemen in een politievoertuig. Daar gaf zij aan veel pijn te hebben. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse en riep de hulp van de brandweer in.

In eerste instantie werd de brandweer opgeroepen voor “bevrijding licht”, maar omdat mogelijk het dak van het voertuig geknipt moest worden werd er “bevrijding zwaar” gegeven. Uiteindelijk heeft de brandweer het slachtoffer bevrijd door te “tunnelen” (van achteruit de auto al het interieur verwijderen). Vervolgens is zij overgebracht naar een ziekenhuis. Het loslopende paard is overigens ook gevangen.

Foto’s: Menno Plug & Gijsbert van der Niet

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Menno Plug. Ik ben woonachtig in Noordwijk en fotografeer in de regio Duin & Bollenstreek. Ik ben geboren in 1997 en fotografeer sinds 2010 de incidenten in de regio. Sinds 2012 fotografeer ik voor 112HM en doe dit met veel plezier. Ik fotografeer met de Canon EOS 70D met de originele canon lens 18-135mm. Ook heb ik een Canon EOS 500D met een 18-55mm lens. Wilt u nog iets van mij weten, heeft u mij nodig, of wilt u als hulpverlener en/of betrokkene een foto hebben? Mail gerust of mention mij op Twitter.

Gerelateerde berichten

8 Reacties

 1. Piggelmee

  Goed bedoeld van de agenten om haar in de auto te plaatsen, maar je weet ook dat je daarmee een risico neemt als de konditie van het slachtoffer verslechterd. Frapant is wel dat de politiewagen NIET opengeknipt wordt,
  zou het de auto van een argeloze burger zijn dan is die het haasje, zijn auto wordt wel opengeknipt en zit dan met de brokken. Laten we hopen dat de vrouw er alleen met de schrik en blauwe plekken vanaf komt, ik heb het wel eens anders gezien.

 2. hoi

  Daar zal de teamchef blij mee zijn geweest…. gelukkig is er geen cabrio van gemaakt!

 3. rick

  plaats daarom nooit een slachtoffer in je eigen auto!!!!!
  anders loop je de kans op een gratis cabrio!

 4. EricV

  Hieruit blijkt dat als men iets langer nadenkt en ook andere opties relativeert, men niet zo vaak een auto hoeft te verknippen. Dat gaat wel erg makkelijk tegenwoordig is mijn mening.

 5. waddinxvener

  en het mooiste is nog dat de verzekering de schade niet dekt, als jij als argeloze burger een slachtoffer in je auto laat plaats nemen. Dit onder de noemer; maar u was toch niet bij dit ongeval betrokken?

 6. Guillome

  @Piggelmee;

  Hoe kom je erbij dat we een auto van een ‘argeloze burger’ zomaar zouden openknippen, en een politieauto niet?! In overleg met het ambulancepersoneel worden de opties overwogen, en wordt ook de factor tijd meegenomen. Hier was er blijkbaar voldoende tijd om zonder al teveel schade het SO veilig uit de auto te krijgen.

  @ErikV;
  Ik heb de indruk dat er in Hollands Midden juist relatief weinig geknipt wordt aan voertuigen…

 7. EricV

  @Guillome

  Tussen de “indruk hebben” en feitelijke cijfers zit meestal wel een verschil.

 8. Rob de Jong

  Beste mensen,

  Wil iedereen er rekening mee houden dat de reactiemogelijkheid niet bedoeld is voor discussies. Daarom zal er vanaf nu niet meer op dit item gereageerd kunnen worden. Als iemand toch nog wat kwijt wil over dit onderwerp, stuur dan een email naar info@112hm.nl of robdejong@112hm.nl. Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Rob de Jong
  112HM

Reageren is uitgeschakeld.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten