Explosief uit Tweede Wereldoorlog gevonden en tot ontploffing gebracht Hogedijk Bergambacht

Bergambacht, 13 juli 2012

Op vrijdag is er bij graafwerkzaamheden een bom gevonden aan de Hogedijk in Bergambacht. De EOD moest er aan te pas komen om het explosief, afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog, op een veilige manier op te ruimen.

In eerste instantie werd de politie gealarmeerd, met onder andere een explosievenverkenner. Deze constateerde dat het ook daadwerkelijk om een explosief ging waarop de EOD werd opgeroepen. Nadat deze ter plaatse was gekomen, heeft zij de granaat onderzocht en geconstateerd dat het om een Duitse brisantgranaat ging. Hij is hierop in het militaire voertuig gelegd en vervolgens een stuk verderop, op een bouwterrein, tot ontploffing gebracht. Omdat dit soort granaten bij ontploffing uiteen springen in een hoop scherven, is hij eerst begraven onder zand. Nadat dit gedaan was, kon iedereen weer zijn weg vervolgen.

Omwonenden van de vindplaats van de bom werden geëvacueerd en konden onderdak vinden in Belvédère in Schoonhoven. Zij konden later dus ook weer naar hun woning terugkeren.

Foto’s: Mart Beerens & Rob de Jong
Op de onderste foto is één van de scherven te zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten