Massale inzet hulpdiensten bij groot ongeval A20 Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel, 15 juli 2012

Op zondagmiddag gebeurde er op de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel een ongeval tussen vier voertuigen waarvan twee kleine vrachtwagens. Al snel ontstond er een file waarna er in de file nog eens twee auto’s een ongeval kregen. Honderd meter terug op de A20 gebeurde er vervolgens nog een ongeval waarna er acht betrokken auto’s waren.Al snel werden hulpdiensten massaal gealarmeerd; ambulances uit Hollands Midden, Rotterdam Rijnmond en Utrecht kwamen in grote getale ter plaatse. Ook brandweer uit Hollands Midden en Rotterdam waren ter plaatse. Daarnaast was er een groot aantal politievoertuigen naar de A20 gekomen.

Meerdere personen werden door de hulpdiensten uit de voertuigen geholpen en gefixeerd totdat ambulancepersoneel dit kon overnemen. Hoeveel slachtoffers er totaal waren is onbekend.

Een gealarmeerde lifeliner kwam wel ter plaatse maar is niet geland. Een politiehelikopter kwam foto’s maken en heeft enige tijd rondgecirkeld boven de A20

De A20 is Richting Gouda ten tijde van het ongeval totaal afgesloten geweest. Mede doordat de A13 van Rotterdam naar Den Haag ook al was afgesloten, was de hinder voor het verkeer groot. Bergers reden af en aan om voertuigen af te slepen. De VOA kwam ter plaatse om het ongeval te onderzoeken.

Foto’s: Rens de Haan, Rob de Jong  & Jasper van Reenen
Video: 112HM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

2 Reacties

  1. Remco F. Gerritsen

    Behoorlijk wat gemist dus:O

    Dat zoiets gewoon op een zondag kan gebeuren, in de vakantie:O

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten