Paard te water Oosteinde Moordrecht

Moordrecht, 28 juli 2012

Zaterdagmorgen om 10.45 kwam bij de brandweer de melding: Dieren te water Oosteinde te Moordrecht.

Het bleek om een paard te gaan die te water was geraakt. Het dier werd met vereende krachten weer op het droge getrokken. In een waterrijk gebied zoals in de regio Hollands Midden komt het vrij vaak voor dat er dieren te water raken. De brandweer heeft daardoor veel ervaring met het uit het water halen van dieren. Het was dan ook mooi om te zien hoe het paard op professionele wijze op de kant werd geholpen. Het paard kwam er met een kleine snijwond aan zijn been verder ongeschonden vanaf.

Foto’s: Wim Slagers

Aanvullende informatie:
Hoewel de snijwond er in eerste instantie vrij onschuldig uitzag bleek dit achteraf toch veel ernstiger te zijn.
Zo ernstig zelfs dat ze het paard met de naam ‘Dolce vita’ helaas hebben moeten laten inslapen. (Zie de reactie onderaan dit item).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Wim Slagers, fotograaf van 112HM.nl. Sinds 2012 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Gouda en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

6 Reacties

 1. Marina van velzen

  Helaas is de “kleine” snijwond het einde geworden voor mijn lieve dolce vita. De diepe snijwond zat op haar knie, maar er zat zelfs een gat in haar bot/gewricht. Helaas hebben we haar moeten laten inslapen. Wilde het even melden aangezien het in eerste instantie niet zo bijzonder leek. Ik ga haar missen!

 2. p

  keurig gedaan jongens, netjes aan de voorbenen.als dat nogeens bij een hoop korpsen doordringd zal het de meeste veel makelijker af gaan. Niks geen brandweer slangen bedoel ik.

 3. John

  Spijtig dat zo onschuldig lijkend iets zo’n afloop heeft.
  Sterkte met het verlies Marina.

 4. c

  @ p, het is niet altijd mogelijk zijn om een single aan de voorbenen vast te maken.

 5. Hanneke

  Hoi Marina,
  las het vanochtend in de krant.
  Vreselijk voor je om op deze manier je paard te verliezen.
  Sterkte met het verlies!
  Groetjes Hanneke ( vroeger bij de Zuidplas ruiters gereden daar herkende ik je van )

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten