Kinderen gewond geraakt door Blikseminslag op Camping Beijerscheweg Stolwijk

Stolwijk, 30 juli 2012

Drie ambulances, een OvD-G en een  traumahelikopter werden maandagmorgen vroeg gealarmeerd voor een ongeval in-/uitpandig aan de Beijerscheweg. Op een camping vrijwel aan het begin van deze weg (vanaf de kant van de Provincialeweg N207) was met de hevige onweersbuien de bliksem ingeslagen.

Twee kinderen van acht jaar, een tweeling raakte gewond door rondvliegend koper.  De toestand van de slachtoffers is nog onbekend, wel zat de schrik er volgens de politie goed in. Ambulances reden met spoed naar het ziekenhuis.

Foto: Archieffoto

Overige foto’s waren niet te maken omdat dit op een eigen terrein was en wij de betrokkene niet wilde lastigvallen hiermee.

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

11 Reacties

 1. Remco F. Gerritsen

  Nooit geweten dat daar een camping zat:O

  Vond die klap al overdreven hard die er was rond die tijd. En ja hoor inslag.

  Zeer naar iets. Beterschap gewenst. Hopelijk hebben ze t overleefd, al snap ik niet hoe.

 2. Menno Plug

  Bij mij gisternacht ook de bliksem ingeslagen, in het huis. Gelijk alle stroom eruit. Ik was echt heel erg geschrokken!

 3. binky

  ik hoorde de klap ook in schoonhoven en dacht ook zo dat is raak, las net op de site van de brandweer dat de inslag op een electriciteits kast was en dat ze gewond zijn geraakt door rond vliegende stukken daarvan.

 4. dirk

  Het betrof een bliksem die was ingeslagen in een electriciteitsbuis van koper. In de buurt van de buis waren de twee kinderen, die werden getroffen door rondvliegend koper. Beide raakten lichtgewond… beterschap verder!

 5. Eugene Wittenberg

  Eén van de tweeling (8 jaar) is geopereerd, om een stukje koper uit zijn long te verwijderen. Bij beiden zijn meer koperen deeltjes uit hun lichaam gehaald, maar die waren wat meer oppervlakkig. Een leiding lag onder de tent (zal voortaan niet meer gebeuren, wordt voortaan onder de caravan gelegd) hiervan zijn koperdeeltjes “weggespat”. De bliksem was in de caravan geslagen en via de elektra leidingen weggevloeid. Er is een nieuwe tent toegezegd, maar nog geen nieuwe caravan.

 6. Marco van Bemmel

  Veel mensen uit de buurt, Stolwijk dorp en omstreken zijn allen wakker geschrokken van de heftige weersomstandigheden, met name de onweersklap. Moet behoorlijk heftig geweest zijn en ik woon ongeveer een kilometer verderop en ben door alles heen geslapen..

  Marco van Bemmel
  112HM.nl

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten