Auto te water en daarna kop-staartaanrijding N11 Alphen a/d Rijn

Alphen aan den Rijn, 4 augustus 2012

Zaterdagmiddag hebben zich op de N11 twee ongevallen na elkaar voorgedaan op  het traject Leiden – Bodegraven. De ongevallen vonden plaats tussen Alphen en Bodegraven. De eerste betrof een auto te water en de tweede ging om een kop-staartbotsing.

De bestuurder van de water geraakte auto verloor tijdens een inhaalmanoeuvre door (nog) onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam volledig in de naastgelegen sloot terecht. Zowel hijzelf als een andere inzittende konden ongedeerd het voertuig verlaten. Dit ongeval had plaats rond 14.30 uur. De inzittende(n) zijn door ambulance personeel nagekeken. De opgeroepen brandweer hoefde nagenoeg niets te doen, op mogelijk wat hand- en spandiensten na. Een berger kwam ter plaatse om het voertuig te bergen.

Ongeveer drie kwartier later, rond 15.15 uur, was het opnieuw raak. Toen gebeurde er vlak voor het vorige ongeval in deze rijrichting wederom een ongeluk en hierbij ging het om een kop-staartbotsing tussen twee voertuigen, een bestelbus en een personenauto. De oorzaak van dit ongeval is (nog) niet bekend en de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen. Eén persoon raakte bij dit ongeval gewond en werd ter plaatse door ambulance-personeel behandeld. Een berger kwam ter plaatse om de twee voertuigen mee te nemen.

In eerste instantie kon het verkeer na het eerste ongeval gewoon blijven doorrijden op de N11, maar er was wel één rijstrook dicht. Maar nadat het tweede ongeval had plaatsgevonden, werd de weg helemaal afgesloten, zodat hulpdiensten veilig hun werk konden doen; het sporenonderzoek werd uitgevoerd en een speciaal team van Wilchem Milieu Management ter plaatse kwam om het wegdek met een speciaal voertuig te reinigen omdat door het ongeval mogelijk olie en/of andere vloeistoffen op het wegdek terecht waren gekomen. Rond 17.30 uur kon de weg weer worden vrijgegeven.

Foto’s: Don Sanne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten