Zeer grote brand GRIP 2 Graaf Florislaan Rijnsburg

Rijnsburg, 5 augustus 2012

Vannacht is er brand uitgebroken in een leegstaand pand op het voormalige terrein van bloemenveiling Flora in Rijnsburg. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om de brand onder controle te krijgen.

Bij aankomst van de brandweer was de brand nog uitslaand. Daarom werd er zo snel al opgeschaald. Het vuur was voornamelijk op de eerste verdieping, tussen het plafond en het dak van het gebouw wat op de nominatielijst staat om gesloopt te worden. Het voorste gedeelte van het pand is de plek voornamelijk de brand woedde; de brandweer deed er dan ook alles aan om uitbreiding te voorkomen.

Ook zijn er meetploegen ingezet om te meten of er geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen vrijkwamen, er zou mogelijk sprake zijn van asbest. Of er wat gemeten is, is voor ons nu nog onbekend. De brandweer adviseerde aan omwonenden ramen en deuren gesloten te houden  in verband met de dichte rook. Ook is de politiehelikopter ingezet om de situatie van bovenaf in kaart te brengen m.b.v. een warmtebeeldcamera. Zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Foto’s: Rob de Jong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

4 Reacties

 1. Willem

  “De brandweer adviseerde aan omwonenden ramen en deuren gesloten te houden in verband met de dichte rook.”
  Dit hoor je zo vaak als er een brand is, maar is het niet verstandig om naast het sluiten van de ramen en de deuren ook de mechanische ventilatie helemaal uit te zetten (speciale stekker uit contact trekken)?
  Door de onderdruk welke je hebt in een woning als die mech. vent aan staat zuig je juist de “vuiligheid” door alle nog aanwezige kieren en naden naar binnen, waardoor de concentratie in de woning wel eens hoger zou kunnen worden dan buiten de woning?

 2. Joep Toepte

  Uiteraard Willem… En ook waar is: bij metingen waar geen gevaarlijke concentraties van giftige of gevaarlijke goedjes zij aangetroffen is het toch rete-ongezond is om die rook in te ademen. En ze meten natuurlijk maar op een aantal (bekende) stoffen. Er bestaat geen meter die alles meet.

 3. Remco F. Gerritsen

  En alweer n leegstaand pand in de as gelegd. Weer een stuk minder werk voor de slopers zo.

  Mooie foto’s.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten