Politiebikers trainen in centrum van Gouda

Gouda, 7 augustus 2012

Winkelend publiek in Gouda keek vandaag vreemd op wanneer politie bikers weer een verdacht persoon tegen de grond aan werkten. De ene situatie ging er nog harder aan toe dan de andere, en wanneer er een actie gedaan werd, kon de verdachte op geboeide armen rekenen. Dit alles was in het kader van een politie examen wat morgen wordt afgenomen. Vandaag waren de trainingen.

Van 11 tot 4 uur dinsdag middag werden er verschillende koppels politie bikers het centrum van Gouda in gestuurd, via de portofoon kregen zij een melding waarna zij ter plaatse gingen. Wanneer zij bij de melding ter plaatse waren ging het om verschillende situaties waarin de politie adequaat moest optreden. Dit ging meestal gepaard met geweld. Ook het vuurwapen moest af en toe getrokken worden bij een verdachte met een wapen.

Wanneer de politiebikers morgen examen doen zal er gelet worden of zij de juiste procedure met de fiets gebruiken die hen is aangeleerd. 

Vandaag ging het in ieder geval op het weer na, erg goed!

En ja, politie fietsen zijn extra stevige fietsen… maar ook die willen wel eens kapot gaan!

Wapens die voor deze training werden gebruikt zijn speciaal gemaakt voor deze doeleindes en zijn niet gevaarlijk.

Foto’s: Jasper van Reenen

 

 

 

Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

2 Reacties

  1. darinca

    Dat was wel gaaf om te zien ,, alleen deze actie heb ik niet gezien ik heb hem alleen midden in de stad gezien bij albert heijn.
    Was erg leuk om te zien ..!

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten