Kind verdronken Strandweg Zevenhuizen

Zevenhuizen, 19 augustus 2012

Een kind is op zondagmiddag te water geraakt op de Zevenhuizerplas in Zevenhuizen. Hierbij werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een persoon te water. Na korte tijd werd er opgeschaald naar Middel Duikalarm waarop de hulpdiensten massaal ter plaatse gingen.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, zijn direct de duikers het water ingegaan, na een korte tijd zoeken werd het zes jarige jongetje gevonden, al reanimerend werd het met de ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een gealarmeerde lifeliner arts is meegegaan. Helaas mocht alle hulp niet meer baten en is het slachtoffer overleden.

112HM wil bij deze de nabestaande en hulpverleners veel sterkte wensen met dit zeer ernstige incident.

Update politiebericht:

Een 6-jarige jongen is zondag 19 augustus overleden in het ziekenhuis nadat hij in zorgwekkende toestand uit het water van de Zevenhuizerplas aan de Strandwegwas gehaald.

De jongen en zijn familie waren bij het strandje ter hoogte van restaurant de Strandgaper toen hij rond 15.15 uur werd vermist. Even voor 15.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Meerdere brandweerlieden en politieagenten werden ingezet bij de zoekactie. Even na 16.00uur werd gemeld door een omstander dat er een lichaam in het water was gezien. Duikers van de brandweer van Rotterdam hebben het jongetje enkele minuten later aangetroffen. De jongen werd gereanimeerd en werd met spoedtransport overgebracht naar het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam waar hij later overleed.

Veel bezoekers van de Zevenhuizerplas zijn geschrokken van het voorval en waren erg geëmotioneerd. Omstanders die gebruik willen maken van Slachtofferhulp kunnen contact opnemen met deze organisatie.

Foto’s: Michael de Man

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

10 Reacties

 1. Claudia

  dacht je lekker met je kind te kunnen verkoelen
  met dit warme weer gebeurt er zo iets
  erg hoor fam heel veel sterkte

 2. Dorien

  Vreselijk toen ik zag hoe de duiker met het levenloze lichaampje boven kwam. Ik wens de familie heel veel sterkte met dit verlies

 3. darinca

  Heel erg veel sterkte voor de familie
  dit is een vreselijke gebeurtenis.
  een kind van 6 zo jong al verlies is niet te geloven

  familie ik wens jullie heel erg veel sterkte deze komende tijd .
  mvg darinca

 4. muhammad usman

  geconduleerd ik heb het alles gezien en was niet meer normaal ik kon het zelfs niet meer aan maar ik heb wat gefilmt als julie willen heb ik een kleine stuks van de kind wanneer hij ut de water wordt gehaald ik zit er ook mee heb nog nooit zo iets meegemaakt ….

 5. Rens de Haan

  Muhammad,

  Wij willen zeker geen filmpjes waarop het levenloze lichaam van een kind te zien is.

  Met vriendelijke groet,

  Rens de Haan
  Webmaster 112HM.nl

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten