Grote brand in opslagloods Nieuwdorperweg Reeuwijk

Reeuwijk, 20 augustus 2012

De brandweer van Gouda en Reeuwijk werden vanavond gealarmeerd voor een industriebrand aan de Nieuwdorperweg in Reeuwijk. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand waarna een extra TAS en OVD werden gealarmeerd.

Ruim 10 minuten later werd opgeschaald naar grote brand. Een ambulance werd uit voorzorg ook ter plaatse gevraagd.
Een loods van 30 bij 6 meter naast een boerderij aan de Nieuwdorperweg stond volledig in brand, ook een caravan die er naast stond ging in vlammen op. De brandweer heeft nog enkele gasflessen kunnen veilig stellen, maar de rest was niet meer te redden. Verder zou er in de loods onderdelen hebben gelegen van airco’s. Na ruim een uur na de eerste melding was de brand meester. Bewoners van de naastgelegen boerderij hebben veilig het pand kunnen verlaten. De Bodegraafse brandweer heeft nog een ander pand natgehouden. Het rieten dak liep gevaar door vliegvuur.  Het nablussen gaat nog geruime tijd duren.

Foto’s: Rens de Haan, Mart Beerens, Johan Boereboom & Rob de Jong

Video: Johan Boereboom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

4 Reacties

  1. sander

    Brandweer Gouda rukt nu uit met de autoladder van Lisse.
    Wat is er gebeurd met de Gouda 856 en de uit Leiden afkomstige autoladder 751?

  2. marijke reyn

    Grote complimenten voor de snelle reactie van de brandweer door hun optreden is de boerderij met rieten dak gespaard gebleven.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten