Steunpalen dreigen om te vallen Hoge Gouwe Gouda

Gouda 21 augustus 2012

vanavond rond half zeven werd de brandweer van Gouda opgeroepen om zonder spoed naar het Pottersplein te gaan voor een bedelving of instorting.

Aangekomen op de plek des onheils bleken er steunpilaren uit de bouw losgeraakt te zijn op de Hoge Gouwe. De metalen steunpalen diende het latei te ondersteunen van een pand dat geheel gerenoveerd wordt. De Brandweer heeft de palen terug gezet en stevig aan gedraaid en is daarna retour kazerne gegaan.

Foto’s: Guido van Waas & Rens de Haan

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

4 Reacties

  1. frans

    Zozo dus daar moet de brandweer voor komen. Is dit niet meer een zaak voor de aannemer omdat hij de steunpalen niet heeft gecontroleerd? Van mij mag de brandweer de rekening wel naar de aannemer sturen.

    Groet,

    frans

  2. Arthur

    De betreffende aannemer is failliet, de curator is door de gemeente gecontacteerd en deze zag geen noodzaak in deze situatie. Vervolgens heeft de gemeente getracht aannemers in de regio te bellen, deze namen niet op. De werknemer van cyclus welke door de gemeente werd gestuurd heeft hier opvolgend de brandweer gebeld. Door het droge weer van de afgelopen tijd is het stophout tussen de stempels gekrompen hierdoor dreigden enkele ondersteuningsstempels op de stoep en of wegdek te vallen. Deze wegen per stuk zo’n 30 kG. Ik zeg, goede reaktie van Cyclus en brandweer. Je zult het maar op je hoofd krijgen.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten