Mogelijke gijzeling in vliegtuig en WOII bom gevonden op Schiphol

Schiphol, 29 augustus 2012

Op woensdag kwamen er berichten binnen dat er een vliegtuig, een vlucht vanuit Malaga, gegijzeld zou zijn. Het vliegtuig, dat 183 mensen aan boord had, is onder begeleiding van twee F-16’s geland op de Polderbaan. Alle hulpdiensten, inclusief de Koninklijke Marechaussee, stonden direct klaar. Inmiddels is bekend geworden dat er geen sprake is van een gijzeling.

Het vliegtuig stond op de landingsbaan met alle deuren dicht. Voordat het geland was, zou het vliegtuig enkele malen hebben rondgecirkeld boven Zeeland en/of de Zuid-Hollandse eilanden. Door de “ongebruikelijke aanpak” van de piloot ging men uit van het ergste. Volgens richtlijnen wordt er in dit geval dit scenario gevolgd.

Ook is er deze ochtend een bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Tijdens graafwerkzaamheden werd het explosief aangetroffen. Hierdoor moest de hele C-pier dicht, net als de Kaagbaan. Hierdoor zijn vertragingen ontstaan en zijn er zelf vluchten geannuleerd. De EOD heeft de bom onschadelijk gemaakt door hem op een veilig terrein tot ontploffing te brengen.

Foto’s: Jan Baaij


Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rob de Jong, fotograaf en redactielid van 112HM.nl. Sinds 2009 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Waddinxveen en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik fotografeer met de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten