‘vreemde lucht’ Bosweg Gouda

Gouda, 31 augustus 2012

Vanmiddag werd de brandweer opgeroepen om metingen te verrichten naar aanleiding van een vreemde lucht in de woningen aan de Bosweg.

De bewoners aan de Bosweg hadden de hele dag al een vreemde lucht geroken in hun woning. Daarom hadden eerder die middag werknemers van Joulz de gasleiding al afgeperst om een eventueel gaslek uit te sluiten. Omdat er van een gaslek geen sprake bleek te zijn werd de brandweer er bij geroepen om metingen te verrichten. Er werden in de kruipruimte van een van woningen metingen verricht maar ook dat bood geen uitsluitsel. Navraag over eventuele lozingen bij het naastgelegen industriecomplex van Croda leverde ook niets op.

Na wat gebeld te hebben met een aantal instanties bleek dat er aan de Raam in het centrum van Gouda aan het riool werd gewerkt. Hierbij kan de stof Styreen vrijkomen. Hoogstwaarschijnlijk is dit Styreen de oorzaak van de doordringende lucht die aan de Bosweg uit het riool komt. Het blijkt niet gevaarlijk te zijn maar wel werd de bewoners geadviseerd om de woning flink te luchten.

Foto’s: Wim Slagers & Marco van Bemmel

 

 

 

 

 

 


 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Wim Slagers, fotograaf van 112HM.nl. Sinds 2012 ben ik actief voor 112HM. Ik woon in Gouda en ben met fotograferen dan ook actief in deze regio. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail mij dan gerust!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten