Aanrijding tussen auto en fietser Goejanverwelledijk Gouda

Gouda, 4 september 2012

Net nadat er op de Burgemeester Jamessingel in Gouda een ongeval had plaats gevonden tussen een auto en een fietser, gebeurde hetzelfde op de Goejanverwelledijk. Een fietser stak de weg over en een auto kon door nog onbekende reden niet op tijd voor de fietser remmen.

De fietser is door de ter plaatse gekomen ambulancedienst verzorgd en afgevoerd naar het ziekenhuis. De weg is enige tijd dichtgeweest wat voor vertraging zorgde. Verkeer wat vanaf de Jouberstraat kwam werd de Sportlaan op geleid.  De VOA van politie Hollands Midden heeft onderzoek verricht hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren.

Foto’s: Marco van Bemmel

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Marco van Bemmel. Sinds 2011 fotografeer ik voor 112HM en doe dit met veel plezier. Voornamelijk ben ik te vinden in de regio Krimpenerwaard. Daarnaast ben ik ook regelmatig te vinden in Gouda en omstreken. Vragen m.b.t. 112HM of iets van mij weten of heeft u mij nodig, mail mij gerust!

Gerelateerde berichten

12 Reacties

 1. Remco F. Gerritsen

  Die ambulance voertuig daar op die hoofd-foto is toch de Rapid Responder? Of is het nou de OvD-G?

 2. Timo

  We hebben in hollands midden geen rapid responders zover ik weet. Alleen in sommige gebieden First Responders van de brandweer. Gezien het voertuig zal dit de OVDG zijn geweest.

 3. isabel

  Ze moeten echt wat aan die plek doen, ik ben hier 3 maanden geleden aangereden en nog veel meer mensen© maar er wordt niks aan gedaan!!

 4. TK

  Isabel, het is een lastig punt daar, desalniettemin hebben auto’s daar voorrang en dus moet er gewoon beter worden uitgekeken door fietsers!

  Ik ben zelf hier een lange tijd dagelijks langsgekomen en veel fietsers rijden zonder te kijken vanaf de dijk de weg op!

  Hoe denk je dat het veiliger zou kunnen worden gemaakt?

 5. Jasper

  Ik ben er vanochtend vlak na het ongeval langs gereden. Toen was er 1 Ambu en 1 OvD-G.
  Vind het zelf ook een erg gevaarlijk punt, maar dat ligt niet alleen aan de auto’s. Ook fietsers steken hier regelmatig zonder te kijken over.
  Het wordt idd tijd dat er wat aan gedaan wordt.

 6. Raymond

  Mooie foto’s Marco, Ik kijk op dit punt ook altijd goed uit met voetgangers en fietsers met de auto, het is toch de 2e maal in korte tijd dat fietser op voorruit van auto is terrecht gekomen, sterkte aan de fietster!

 7. Roel

  ja, het wordt hoog tijd dat er eens wat aan deze oversteekplaats gedaan wordt. Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen. Of moet diegene die verantwoordelijk is voor dit stukje weg hier zelf eerst geschept worden….
  Het leven van de betrokkenen, van de aanrijdingen op deze plek, is nu zwaar beschadigd.

 8. Marc

  Toestaan dat de fietsers en voetgangers honderd meter verder lopen of fietsen aan de linkse kant tot aan de stoplicht. Daar kan de weg worden overgestoken.

 9. Thomas

  Het slachtoffer is mijn 92 jarige opa. Voor de geïnteresseerden hij heeft een gebroken nekwervel, gecompliceerde open beenbreuk, gaten in z’n hoofd en een snee op z’n rug. Hij ligt nog op de IC maar is wel stabiel.

 10. RDH

  Het probleem op deze locatie is het volgende; net voorbij de oversteekplaats zijn twee voorsorteerstroken, een voor linksaf richting Stolwijkersluis en een voor rechtdoor richting stad. De linkerstrook staat vaak helemaal vol waardoor verkeer komende vanaf de Sportlaan zoveel mogelijk links aanhoudt om het verkeer voor rechtdoor de ruimte te geven. Wanneer nu een fietser vanaf de Goejanverwelledijk over wil steken moet hij dus tussen die stilstaande rij door terwijl op de volgende strook normaal doorgereden wordt. Hier ontstaat de gevaarlijke situatie, de fietser ziet geen voertuig aankomen en het voertuig ziet de fietser niet. Dit heeft al tot een aantal ongevallen geleid van dezelfde aard als dit ongeval.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten