Sigma inzet bij calamiteiten oefening Nijverheidsweg Stolwijk

Stolwijk, 6 september 2012

Op donderdagavond werd er door transportbedrijf Zijderlaan een open avond georganiseerd. Veel mensen kwamen op de uitnodiging af en kregen een rondleiding door het bedrijf. Omstreeks 19:00 was een harde knal te horen en waren er gillende mensen, er heeft een ernstig ongeval plaats gevonden. Dit alles in scène  gezet in verband met een calamiteit oefening.

De mensen van de BHV gingen direct op de plaats van het ongeval poolshoogte nemen, al snel bleek dat er een tiental slachtoffers was. Dit kwam door een ongeval met een heftruck, deze vervoerde een stapel pallets en door onbekende oorzaak ging dit mis. De verwondingen varieerden van blauwe plekken / kneuzingen tot bewusteloosheid en ernstige verwondingen.

Direct werd er een ambulance gealarmeerd, kwam het EHBO-team opdraven en kwamen de mensen van het SIGMA-team assisteren. De mensen van de ambulance en de EHBO hielden zich bezig met het stabiliseren en verzorgen van de slachtoffers. Het SIGMA-team zette de tent op waar alle slachtoffers in werden op gevangen. Uiteindelijk was dit een zeer geslaagde oefening.

Alle slachtoffers zijn figuranten.

Foto’s: Rens de Haan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

2 Reacties

  1. Marjolein

    Het een SUPER geslaagde avond, heel leerzaam.
    Bedankt allemaal voor jullie medewerking.

    Dank je wel Rens voor het maken van de foto’s en het plaatsen op jullie site.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten