Feest bij Brandweer Lisserbroek op zaterdag 15 september


Lisserbroek, 9 september 2012

15 september is het groot feest voor de inwoners van Lisserbroek en alle belangstellenden. Dit jaar is het namelijk 100 jaar geleden dat de eerste brandwacht door de toenmalige burgemeester van de Haarlemmermeer werd aangesteld voor “Spuit 6” in Lisserbroek.
Zaterdag wordt het dorpsplein voor de Meerkoet gevuld met brandweervoertuigen uit heden en verleden. De oudste spuit werd in het begin van de vorige eeuw gebouwd. In de Meerkoet zal een leuke presentatie worden gegeven van de historie van post Lisserbroek in de vorm van een aantal foto’s en oude materialen.
Verder worden demonstraties gegeven, zoals het blussen van een keukenbrand en het openknippen van een auto. Maar ook wat betekent het als een gasfles ontploft en hoe gebruik je een klein blusmiddel, etc.
Kinderen kunnen een brandweerdiploma verdienen door opdrachten uit te voeren en daarna nieuwe energie verzamelen bij de popcorn en suikerspinkraam. Via een springkussen kunnen de calorieën ervan gesprongen worden.

De feestelijkheden zullen om 11:00 uur beginnen en het feest wordt om 17:00 uur beëindigd.
Hieronder enkele foto’s waarbij de brandweer Lisserbroek in actie kwam.


Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten