Na inbraakpoging Hillegom, achtervolging en arrestaties in Lisse

Hillegom, 16 september 2012

Nadat inbrekers bij een poging tot inbraak werden betrapt, volgde een achtervolging die rond acht uur zondagmorgen in Lisse eindigde. De achtervolging van de auto met de inbrekers eindigde in de Van Speijkstraat in Lisse, waar de auto een tuin in reed.

De bestuurster werd door een bewoners uit Hillegom vastgehouden tot de politie arriveerde. De twee andere inzittenden vluchtten (na een bedreiging met een schroevendraaier) weg. Door de inzet van een politiehelikopter werden de twee mannen even later toch aangehouden en naar een politiebureau overgebracht.
Verslag en foto’s: Eugene Wittenberg
Update Politiebericht:

Bewoners en politie hebben zondagmorgen 16 september drie verdachten van een bedrijfsinbraak aangehouden. De bewoners hadden de inbrekers omstreeks 08.00 uur in hun bedrijfspand bij hun woning aan de Veenenburgerlaan overlopen. De verdachten zijn er in een auto vandoor gegaan, echter de bewoners hebben de achtervolging ingezet. Deze voerde richting Lisse waarbij de verdachte auto op de Van Speykstraat uit de bocht vloog, via een verkeersdrempel en stoeprand in een tuin van een woning terechtkwam. De auto vloog daarbij over een ongeveer 50 cm hoge heg. De beplanting van de tuin liep schade op.
Drie personen vluchtten hierna de auto uit. Een vrouwelijke verdachte van 47 jaar uit Noordwijk werd al snel door de bewoners uit Hillegom aangehouden. De twee andere verdachten, van 28 en 40 jaar zonder vaste verblijfplaats, werden korte tijd later door agenten van Politie Hollands Midden met assistentie van de politiehelikopter van het Korps Landelijke Politiediensten en agenten van het politiekorps Kennemerland aangehouden.
Uit onderzoek is gebleken dat er bij een ander bedrijf in dezelfde straat ook was ingebroken. Daar waren goederen al klaar gezet om later mee te nemen. De inbrekers werden echter bij de tweede inbraak betrapt. Ze hadden nog wel kans gezien onder meer een laptop te stelen. Deze werd aangetroffen in de in beslag genomen vluchtauto. De politie doet verder onderzoek.


Over de Auteur

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Gerelateerde berichten

2 Reacties

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten