Auto rijdt van dijk en schept daarbij vrouw met kind Abelenlaan Ouderkerk aan den IJssel

Ouderkerk aan den IJssel, 20 september 2012

Een nietsvermoedende vrouw die donderdagochtend met haar kind in de buggy over de Abelenlaan liep werd zeer onaangenaam verrast door een auto welke uit de bocht vloog. De auto kwam aanrijden via de IJsseldijk West uit de richting van Krimpen aan den IJssel. De bestuurster van het voertuig reed vanaf de IJsseldijk de Abelenlaan op maar raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt.

Ze reed de stoep op, reed een elektriciteitskast omver en schepte daarna de nietsvermoedende vrouw met haar kind. Vervolgens reed de auto de dijk af en kwam tot stilstand in de achtertuin van een woning. Ook de wandelende vrouw kwam daar na het ongeval terecht. De buggy met het kindje bleef halverwege de dijk steken.

Onmiddellijk werden meerdere ambulances en het MMT naar het incident gestuurd, ook brandweer en politie kwamen ter plaatse. De wandelende vrouw en het kindje zijn met spoed en onder begeleiding van het ter plaatse gekomen MMT naar het Dijkzicht ziekenhuis gebracht. De bestuurster en haar kind welke ook in de auto zat, kwamen met de schrik vrij en werden door een andere ambulance opgevangen. Uiteindelijk is de bestuurster aangehouden door de politie, dit is protocol.

Inmiddels kwam de VOA ter plaatse om de toedracht te onderzoeken, wanneer zij klaar waren werd het voertuig door de berger omhoog getrokken en afgevoerd, een strook platgereden gras en een omgevallen schutting is alles wat er over bleef.

Item later gepubliceerd in verband met de ernst van de situatie.

Foto’s: Rens de Haan, Marco van Bemmel & Rob de Jong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

1 Reactie

  1. Virginia

    Wat een vreselijke gebeurtenis! ik krijg er kippenvel van….. Ik wens allebei de partijen sterkte !

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten