Overval bij juwelier in winkelcentrum Bloemendaal in Gouda

Gouda, 21 mei 2013

De politie is vanochtend even na 11:00 in grote getale uitgerukt naar de Lekkenburg in Gouda voor een overval op een juwelier in winkelcentrum Bloemendaal. De verdachten zouden gevlucht zijn in een grijze Peugeot.

Getuigen hadden gezien dat de verdachten waren weggereden in een grijze Peugeot. Door zeer snel en kordaat optreden van de politie kon het voertuig tot stoppen worden gedwongen op de Goudse Poort in Gouda. Direct werd de hele Goudse Poort hermetisch afgezet en werd een zogenoemde uitpraatprocedure gestart. Een uitpraatprocedure houdt in dat (mogelijk) gewapende verdachten uit een voertuig worden ‘gepraat’ terwijl enkele agenten in dit geval het vuurwapen op de auto gericht hebben. De aanhouding kunt u zien in een video hieronder.

De politie is bij de juwelier een onderzoek gestart met onder andere de technische recherche. Hierbij werd ook een politiehond ingezet die buiten naar sporen zocht. Ook werden twee ambulances gealarmeerd, bij de overval was geschoten. Niemand werd geraakt maar een vrouw in de winkel raakte gewond nadat zij hard door de overvallers op haar hoofd werd geslagen. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. Uiteindelijk zijn er vier verdachten aangehouden.

Ondanks de aanhoudingen zoekt de politie nog getuigen, was u voor 11:00 in het winkelcentrum of heeft u in de afgelopen dagen iets opvallends gezien in of rond winkelcentrum Bloemendaal, zag u de vluchtauto rijden of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek neem dan contact op met Recherche Gouda via 0900-8844.

Foto’s: Marco van Bemmel

Video: Raymond Rebel (mobiele kwaliteit)

Video 2: Youtubekanaal: Freek280886 (mobiele kwaliteit)

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Marco van Bemmel. Sinds 2011 fotografeer ik voor 112HM en doe dit met veel plezier. Voornamelijk ben ik te vinden in de regio Krimpenerwaard. Daarnaast ben ik ook regelmatig te vinden in Gouda en omstreken. Vragen m.b.t. 112HM of iets van mij weten of heeft u mij nodig, mail mij gerust!

Gerelateerde berichten

12 Reacties

 1. darinca

  Het gaat wel weer lekker goed hier in gouda
  * Schietpartij
  * steekpartij
  * iemand in de Vik
  * en nu weer overval

  Gouda waar blijven jullie met jullie verstand!!!

  Ps : Mooi Filmpje !!

 2. bewoonster Lekkenburg

  Wil wel even benoemen dat ik de man van de visboer echt de held van de dag vind! Hij is achter de overvallers aan naar binnen gegaan om zijn buurvrouw te hulp te schieten.

 3. Sjaak

  Beste Darinca,

  waarom nou juist weer zo negatief?? Het wordt toch opgelost??En nu beweer je dat elke gouwenaar slecht is??

  In grote steden is dit nog erger… Dit is nog eens goed werk, weer een zaak opgelost door snel handelen, pluim. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Positieve punten mogen ook wel eens benoemd worden!!

 4. Tiana

  Weer goed werk toppie voor het snelle optreden,
  Hoop dat het met de mevrouw goed gaat…

 5. 0182

  in 1 maand tijd; schietpartij oosterwei, steekpartij andel , gewapende turkse bende in bloemendaal die een jongen hebben ontvoerd, man steekt zichzelf in brand , overval supermarkt hoogvliet en nu weer overvalletje op een juwelier.

 6. Nicole

  Ja pluim voor de visboer die terwijl hij vis stond te bakken een paar gasten binnen zag komen die bivakmutsen over hun hoofden trokken, hij twijfelde geen moment en riep 112 te bellen terwijl hij er achteraan ging en zelf ook een klap op het hoofd heeft gekregen. Dit heb ik uit zijn eigen mond gehoord om 12.10 uur. Gelukkig zijn er nog mensen die elkaar willen helpen, zonder na te denken wat eventuele gevolgen zouden kunnen zijn. Beterschap voor de dame van de juwelier.

 7. goudsegerrit

  dat is zeker een pluim waard voor de visboer, zullen we hem een lekkerbekkie gaan geven?

 8. goudsegerrit

  je hebt gelijk hoor nicole, was ook maar een grapje, heel veel lof voor deze man.

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten