Duinbrand Zuidduinen Katwijk blijkt explosie fosforgranaat

Katwijk, 26 mei 2013

De brandweer, politie en Staatsbosbeheer werden vanmiddag naar de Zuidduinen in Katwijk gestuurd voor een duinbrand. Omstanders hadden van het strand een rookwolk zien komen waarna men dacht dat er brand in de duinen was. Echter bleek dit een geëxplodeerde fosforgranaat.

De Explosieve Opruimings Dienst had deze granaat elders aangetroffen en veilig naar het strand getransporteerd. Toen de omgeving veilig gesteld was werd deze op professionele wijze tot ontploffing gebracht. Echter, de rookwolk die hierbij vrijkwam werd dus als brand aangezien.

De hulpdiensten konden retour.

Foto’s: Menno Plug

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Menno Plug. Ik ben woonachtig in Noordwijk en fotografeer in de regio Duin & Bollenstreek. Ik ben geboren in 1997 en fotografeer sinds 2010 de incidenten in de regio. Sinds 2012 fotografeer ik voor 112HM en doe dit met veel plezier. Ik fotografeer met de Canon EOS 70D met de originele canon lens 18-135mm. Ook heb ik een Canon EOS 500D met een 18-55mm lens. Wilt u nog iets van mij weten, heeft u mij nodig, of wilt u als hulpverlener en/of betrokkene een foto hebben? Mail gerust of mention mij op Twitter.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten