Enorme inzet brandweer bij paard te water Verlengde Tuurluur Waarder

Waarder, 27 mei 2013

De brandweer van Nieuwerbrug werd vanavond gealarmeerd voor een paard te water aan de Tuurluur in Waarder. Ter plaatse bleek dat iets verderop te zijn op de Verlengde Tuurluur. Het paard was in de boerensloot al behoorlijk weggezakt in de modder.

De brandweer heeft eerst met zes man geprobeerd het paard uit het water te halen, maar omdat dit niet lukte en men het paard geen verwondingen aan wilde brengen werd de hulp van de tankautospuit van Driebruggen ingeroepen. Daarnaast bleek het paard te zijn van een brandweervrouw uit Oudewater en die waren iets verderop aan het oefenen dus ook die kwamen ter plaatse. De PM van Driebruggen maakte de groep uiteindelijk compleet waarna er al snel zo’n 30 man brandweer ter plaatse was. Toen was het een simpele klus en lag het paard al snel op het droge.

De brandweer heeft onder scherp toeziend oog van de familie paarden hun werk gedaan en wanneer het paard op het droge stond werd hij herenigd met zijn soortgenoten.

Foto’s: Rens de Haan & Pieter Louw

 

 

 

 

 

 

 

Over de Auteur

Hallo, Ik ben Rens de Haan, voormalig fotograaf en eigenaar van 112HM.nl. Sinds 2010 was ik actief voor 112HM en heb in 2014 het beheerder zijn op mij genomen. Het fotograferen van hulpdiensten deed ik sinds 2004. In 2016 heb ik mijn taak als beheerder uit besteed aan een daarvoor samengestelde redactie groep. De groep, bestaande uit: Rob de Jong, Marco van Bemmel, Lars van der Toorn & Jasper van Reenen, heeft de dagelijkse leiding in het reilen en zeilen van de website. Ik fotografeerde met de Nikon D7200 + Nikkor 18-300 en de Nikon D5100 + Tamron 18-270. Eind 2017 heb ik het fotograferen naast mij neer gelegd. Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan en leg na bijna 14 jaar mijn camera aan de kant. Ik wens u een prettig verblijf op de website van 112HM en mocht u vragen of opmerkingen hebben, mail dan gerust het redactieteam op info@112hm.nl en deze zullen de mail naar mij doorsturen indien nodig!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten