Gouda, 28 mei 2013

Brandweer, twee ambulances en de traumahelikopter werden deze morgen gealarmeerd voor een woningbrand, deze werd direct opgeschaald naar middelbrand. Ook diverse politie eenheden gingen ter plaatse. Al snel bleek dat het een hevige brand was.

Ter plaatse kwamen de vlammen uit de flatwoning vanaf de tweede verdieping. De bewoner, die vermoedelijk in zijn slaap is verrast door de brand heeft op het balkon weten te komen en is in vervolgens in paniek naar beneden gesprongen. Deze werd dan ook ernstig gewond op straat aangetroffen. Het eerste brandweervoertuig wat ter plaatse kwam had direct een dubbele taak. Vier man kon zich richten op de brand, de andere twee man heeft zich bezig gehouden met het koelen van het slachtoffer. De ambulancedienst kwam al snel ter plaatse en heeft samen met het inmiddels gearriveerde personeel van de traumahelikopter zo’n drie kwartier medische zorg verleend aan het slachtoffer. Vervolgens is hij met ernstige verwondigen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Na een uur was de brand geheel onder controle. De oorzaak van de brand zal in de loop van de dag onderzocht moeten gaan worden.

Foto’s: Rens de Haan, Marco van Bemmel, Wim Slagers & Rob de Jong

Hoofdfoto: Raymond Aarsman

Video: Rob de Jong


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen